- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSAĞLIK-YAŞAMDepremde ailesini kaybeden 4 yaşındaki çocuk, stres bozukluğu nedeniyle konuşamıyor

Depremde ailesini kaybeden 4 yaşındaki çocuk, stres bozukluğu nedeniyle konuşamıyor

- Advertisement -spot_img

Suriye’nin kuzeybatısındaki Cinderes beldesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesini kaybeden 4 yaşındaki Hedil Muhammed, yaşadığı ağır travma sonrası stres bozukluğuna bağlı olarak konuşamıyor.

Suriye’nin kuzeyindeki Afrin ilçesi Cinderes beldesi, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en fazla etkilenen yerleşim yerlerinin başında geliyor.

4 yaşındaki Hedil, 2016’da Halep’ten göç ettikleri Cinderes beldesinde Kahramanmaraş merkezli depremlere yakalanarak göçük altında kaldı.

Küçük kız çocuğu, arama kurtarma çalışmalarının 15. saatinde kurtarılırken, yıkılan evlerinin enkazında kalan babası, annesi ve iki kız kardeşi hayata tutunamadı. Hedil’e hayattaki tek yakını olan babaannesi bakmaya başladı.

Beldede depremzedeler için kurulan çadırlara yerleşen babaannesiyle yaşamaya başlayan Hedil, yaşadığı ağır travma sonrası stres bozukluğuna bağlı olarak konuşamıyor.

Hedil’in babaannesi Hatice Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada torunuyla depremzedeler için Cinderes bölgesinde kurulan çadırda yaşadığını söyledi.

Deprem sırasında bileğini kırdığını ifade eden Hüseyin, “Torunum ailesiyle iki katlı bir evde yaşıyordu. Biz de başka bir binada yaşıyorduk. Deprem sonrası kendime geldiğimde Hedil’in babası oğlum Muhammed’i sordum” dedi.

70 yaşındaki kadın, köylülerin kendisini teskin etmek için oğlunun hayatta olduğunu söylediğini, ancak kendisinin buna inanmadığını belirtti.

“Babası, iki kız kardeşi ve annesi gözlerinin önünde öldü”

Bir süre sonra enkazda oğlunun ve ailesinin cesetlerine ulaştıklarını aktaran Hüseyin, “Hedil kanlar içerisinde canlı duruyordu, çok korkuyordu. Babası, iki kız kardeşi ve annesi gözlerinin önünde öldü” diye konuştu.

Hüseyin, “Hedil ne konuşabiliyor ne oynuyor, kendi kendine ağlıyor, ne istediğini söyleyemiyor. Ne düşünüyor bilemiyorum. Bu durum karşısında kahroluyorum” ifadesini kullandı.

AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz