- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDJaponya'da 'suşi şakası' krizi! Restoranlar bir bir kapanıyor, 3 kişi gözaltına alındı

Japonya’da ‘suşi şakası’ krizi! Restoranlar bir bir kapanıyor, 3 kişi gözaltına alındı

- Advertisement -spot_img

Japonya’da şubat ayında başlayan ve giderek artan hijyenik olmayan şuşi şakaları sebebiyle polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Bazı kişilerin döner bantta sunulan suşiyi yalayıp geri koyması, kavanozlara izmarit atması gibi eylemleri nedeniyle kimi restoranlar önlemler alırken, bir kısmı da kapanma kararı alıyor.

Kültürel olarak temizliğin son derece katı kurallarla uygulandığı Japonya’da şubat ayında başlayan ve giderek artan ‘suşi terörü’ şakaları restoran sektörünü krizin eşiğine getirdi.

BAZI RESTORANLAR KAPANMA KARARI ALDI

Bazı kişilerin self-servis suşi restoranlarında döner bantta sunulan suşiyi yalayıp geri koyması, bir başkasının zencefil turşusu kavanozuna izmarit atması gibi şakaların videoları sosyal medyada viral oldu. Bu tür videoların giderek artması restoranları tedbir almaya götürdü ve bazı döner bant self-servis suşi restoranları ise kapama kararı aldıklarını duyurdu.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kura Sushi restoran zinciri dün bir basın açıklaması yapıp, Aichi Bölge Polisi’nin kendi restoranlarında gerçekleşen şakalara karışan 3 kişiyi gözaltına aldığını ifade etti. Yetkililer, müşterileri için güvene dayalı hizmetlerini baltalayan eylemlerin suç olduğunu vurguladı.

FARKLI BİR SERVİS YÖNTEMİNE GEÇECEKLER

Suşi restoran zinciri Choushimaru ise 3 Mart’ta açıklama yaparak ‘döner bant self-servis’ hizmetlerini 26 Nisan itibariyle tamamen durduracaklarını ve başka bir suşi siparişi verme yöntemine geçeceklerini kaydetti.

Japonya'da 'suşi şakası' krizi! Restoranlar bir bir kapanıyor, 3 kişi gözaltında

DÖNER BANT SELF SERVİS NEDİR?

Döner bant suşi restoranlarında suşi ürünleri, döner bir bantın üzerinde servis ediliyor ve bant kenarındaki masalara oturan müşteriler dönen suşilerden istediklerini self servis yöntemiyle kendileri alıyor.

Kaynak: DHA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz