- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMTesla, insansı robot modeli Optimus'un son hâlini gösteren bir tanıtım yayımladı

Tesla, insansı robot modeli Optimus’un son hâlini gösteren bir tanıtım yayımladı

- Advertisement -spot_img

Elektrikli otomobil devlerinden Tesla, farklı alanlarda da çalışmalarını sürdürüyor. Bunlardan biri olan insansı robot çalışmaları da tam gaz devam ediyor. 2022’de düzenlenen AI Day etkinliğinde direkt Elon Musk tarafından tanıtılan Optimus, şu anda prototip aşamasında olsa da geliştirilmeye devam ediyor.

Seri üretime gireceği için diğer insansı robotlara göre daha ucuz olacak

Cumhuriyet’in haberine göre, yeni yapılan tanıtımda ise projenin ilerleyişine ve Optimus’un, “nasıl göründüğü”ne odaklanılıyor. 2023 Investor Day olarak düzenlenen canlı etkinlikte, son hali görülen robot model, verilen temel görevlerin altından kalkabiliyor. 

Verilen komutları gerçekleştiren ve kavrama ya da hareket ettirme gibi kabiliyetleri kolaylıkla yapabilen Optimus, destek olmadan da yürüyebiliyor. Matkap dahi kullanabilen robot, ilk tanıtımından bu yana önemli aşamalar kaydetti. 

Musk, Optimus’un tanıtıldığında tam olarak yürüyemez konumundan, desteksiz yürüyebilir konumuna geldiğini, bunun şirket için önemli bir başarı olduğunu belirtti. 

Öte yandan bu insansı robotun diğerlerine oranla en büyük farkının, seri üretiminin düşünülerek geliştirilmesi olduğu kaydedildi. “Bu sayede robot, 20 bin doların altında rakamlardan satılabilir” deniliyor. Robotun temelde fabrikalara dahil edilmesi hedefleniyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz