- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBir Ay Sonra Zehirli Tren Kazasından Kaynaklanan Serpinti Devam Ediyor

Bir Ay Sonra Zehirli Tren Kazasından Kaynaklanan Serpinti Devam Ediyor

- Advertisement -spot_img

Doğu Filistin, Ohio’da bir yük treninin raydan çıkıp havaya tonlarca zehirli kimyasal salarak kasabanın geçici olarak boşaltılmasına yol açmasından bir ay sonra, hem yerel sakinlerin kalıcı etkilerden şikayet ettiği yerde hem de kazanın etkileri devam ediyor. Biden yönetiminin federal tepki nedeniyle muhafazakarların saldırısına uğradığı Washington’da.

Kaza sonucunda herhangi bir yaralanma bildirilmedi, ancak yakın çevrede yaşayanlar baş ağrıları, nefes alma güçlükleri ve deri döküntüleri gibi kimyasal maddelere maruz kalmayla ilgili olabilecek bir dizi semptomdan şikayet ediyorlar. Bu, hava ve su örneklerini test ettiklerini ve zararlı seviyelerde tehlikeli kimyasallara dair hiçbir kanıt bulamadıklarını söyleyen eyalet ve federal çevre yetkililerinin iddialarına rağmen.

Yükleniciler, kaza mahallinden ve etkilenen alanlardan milyonlarca galon zehirli sıvıyı ve yüzlerce ton kirlenmiş katı atığı çıkardı. Bununla birlikte, bazı uzmanlar yürütülen testlerin kapsamlılığını sorguladılar ve daha büyük ve kapsamlı bir çabanın gerekli olduğu konusunda uyarıda bulundular.

Washington’da Cumhuriyetçiler, Ohio’nun Cumhuriyetçi valisi Mike DeWine’in kamuoyuna federal müdahale hakkında “şikayeti olmadığını” söylemesine rağmen, kazayı Biden yönetimine ve yetkililerine saldırmak için kullandılar ve felakete federal müdahaleyi yetersiz buldular. ve durumunun “ihtiyacımız olan yardımı alıyor” olduğunu.

Daha komplocu bir tavırla, popüler Fox News sunucusu Tucker Carlson da dahil olmak üzere muhafazakar medya kuruluşlarının üyeleri, felakete müdahaleye ırk meselesini enjekte etmek için çalıştı. Carlson ve diğerleri, felaket çoğunluğu beyaz olan Doğu Filistin yerine beyaz olmayan bir toplulukta meydana gelseydi Biden yönetiminin daha güçlü bir yanıt vereceğini ima ettiler.

Olayların zaman çizelgesi

3 Şubat akşamı saat 21.00’den kısa bir süre önce, Norfolk Southern demiryolu firması tarafından işletilen 150 arabalık bir yük treni, Doğu Filistin’den geçerken, yetkililerin tahminine göre tek bir arabanın aşırı ısınmış fren yatağının neden olduğunu tahmin ettiği ateşli bir kazada yaklaşık 50 araba raydan çıktı. .

Raydan çıkan düzinelerce tren vagonundan 11’i, oldukça yanıcı bir gaz olan vinil klorür taşıyan beşi de dahil olmak üzere tehlikeli maddeler içeriyordu. Diğerleri, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ile Ulusal Sağlık Enstitülerinin bazılarının bunlara maruz kalan kişilerde kansere neden olabileceğini söylediği çeşitli toksik kimyasallar taşıyordu.

DOSYA - 9 Şubat 2023'te Doğu Filistin, Ohio'da bir Norfolk Southern raydan çıkmasından sonra toksikolog soruları için bir işaret gösteriliyor.
DOSYA – 9 Şubat 2023’te Doğu Filistin, Ohio’da bir Norfolk Southern raydan çıkmasından sonra toksikolog soruları için bir işaret gösteriliyor.

Federal Çevre Koruma Ajansı yetkilileri, kazadan birkaç saat sonra Doğu Filistin’de yerde olduklarını ve ilk 24 saat içinde yaklaşık 17 işçinin yerinde olduğunu ve hava ve su güvenlik testleri yaptıklarını söyledi.

5 Şubat’ta, yanan enkazı kontrol etmek için çalışan eyalet ve federal kurumlarla Vali DeWine, etkilenen arabalardan birinde sıcaklığın şiddetli bir şekilde yükselerek feci bir patlamaya yol açtığı konusunda uyarıda bulunarak, bölgenin bir mil yakınında bulunan herkesin zorunlu olarak tahliye edilmesini emretti. .

Ertesi gün, güvenlik görevlileri bir patlamayı önlemek amacıyla vinil klorürün “kontrollü yakılmasını” başlattığından, tahliye yarıçapı iki mile çıkarıldı. Sonuç, havaya koyu siyah duman bulutları gönderen saatler süren bir yangın oldu.

7 Şubat’ta federal yetkililer, Doğu Filistin’de havadan ve sudan numune aldılar ve bölge sakinlerinin evlerine dönmelerinin güvenli olduğuna karar verdiler. Zorunlu tahliye emri 9 Şubat’ta kaldırıldı.

Norfolk Güney suçladı

Düşen tren, kaza meydana geldiğinde üzerinde seyahat ettiği raylar gibi Norfolk Southern’a aitti ve işletildi. O zamandan bu yana geçen haftalarda, Ulaştırma Bakanlığı ve Çevre Koruma Dairesi de dahil olmak üzere federal yetkililer kazadan şirketi sorumlu tuttu ve temizlik ve iyileştirme maliyetlerinden sorumlu olacağını söylediler.

EPA Yöneticisi Michael S. Regan 21 Şubat’ta yayınlanan bir haber bülteninde, “Açıkça söyleyeyim: Norfolk Southern, yarattıkları pisliği temizlemenin ve bu topluluğa verdikleri travmanın bedelini ödeyecek” dedi.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, şirkete geçmişte daha sıkı güvenlik düzenlemelerine direnmekle ve reform talep etmekle suçlayan bir mektup yayınladı. “Bu bağlamda, Norfolk Southern ve sektörünüz, işçilerin güvenliğine ve Doğu Filistin gibi Amerikan topluluklarının güvenliğine fayda sağlayabilecek daha yüksek standartlara direnerek kârınızı artırmaya çalışmayacağınızı göstermelidir” diye yazdı.

Şirket, kasabayı temizlemeye ve sakinlere tazminat ödemeye kararlı olduğunu söyledi. Açık bir mektupta, kaza mahallini ziyaret eden Norfolk Southern Başkanı ve CEO’su Alan Shaw, şirketinin sakinlerin endişelerinin farkında olduğunu ve bunları ele almak için çalışacağını söyledi.

Shaw, “Seni duyuyorum, seni duyuyoruz,” dedi. Benim basit cevabım şu: Biz buradayız ve güvenliğinizi sağlamak ve Doğu Filistin’in toparlanmasına ve gelişmesine yardımcı olmak için gereken süre boyunca burada kalacağız.”

Sakinleri sinirli

Kazadan bu yana geçen haftalarda, Doğu Filistin sakinleri devlet kurumları ve Norfolk Southern ile ilgili hayal kırıklıklarını dile getirdiler. Bir noktada, demiryolu temsilcileri, belirtilmemiş güvenlik endişelerini öne sürerek halka açık bir toplantıya katılmayı reddetti.

Yerel yetkililer, kasabalarına yeterince ilgi gösterilmediğinden şikayet ettiler. Doğu Filistin belediye başkanı Trent Conaway, Başkan Joe Biden’ın Şubat ayında önce kasabasına gelmeden Ukrayna’yı ziyaret ettiği gerçeğine özel bir istisna yaptı.

DOSYA - Bir kaykaycı, bir haftadan uzun bir süre önce raydan çıkan bir Norfolk Güney yük treninin bazı bölümlerinin temizliği devam ederken, East Filistin, Ohio şehir merkezindeki bir tabelanın önünden geçiyor, 15 Şubat 2023.
DOSYA – Bir kaykaycı, bir haftadan uzun bir süre önce raydan çıkan bir Norfolk Güney yük treninin bazı bölümlerinin temizliği devam ederken, East Filistin, Ohio şehir merkezindeki bir tabelanın önünden geçiyor, 15 Şubat 2023.

Fox News’e konuşan Conaway, “Bu, suratımıza atılan en büyük tokattı” dedi. “Bu sana şu anda bizi umursamadığını gösteriyor. İstediği her acenteyi gönderebilir ama bu sabah Ukrayna’da bize değil de oradaki insanlara milyonlarca dolar verdiğini öğrendim… bu yüzden öfkeliyim.”

Biden Perşembe günü gazetecilere, kazaya müdahale etmek için Ohio’daki “her yetkiliyle” yakın bir şekilde çalıştığını söyledi. “Bir noktada orada olacağım” diyerek sonunda ziyaret edeceğini öneriyor gibiydi.

İlgili araştırmacılar

Purdue Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği ve çevre ve ekoloji mühendisliği profesörü olan Profesör Andrew J. Whelton, VOA’ya bölge sakinlerinin karşılaştıkları sağlık riskleri konusundaki endişeleri için yeterli gerekçeleri olduğunu söyledi.

Çok sayıda toksik döküntü temizliği konusunda danışmanlık yapan Whelton, toprak ve su örnekleri toplamak için bir ekiple şahsen Doğu Filistin’e gitti ve kendisinin de toksik kimyasal maruziyetin fiziksel semptomlarını yaşadığını söyledi.

Kendi görüşüne göre, federal ve eyalet yetkilileri oradaki toplumun karşı karşıya olduğu tehlikenin ciddiyetini iletmediklerini ve işleri yeterince temizlemek için gerekli bazı temel ön analizleri yapmadıklarını söyledi.

“Akut sağlık tehditlerini bölgeden çıkardıktan sonra, temizlik süreci yıllar alacak. Ancak akut sağlık tehditlerini bölgeden kaldırmış değiller” dedi. “İnsanlar hala maruz kalıyor. Bu, yaşam ve güvenlik için acil bir tehlike oluşturuyor.”

Yetkililer, hava ve su testlerinde zararlı kimyasalların bulunmadığını söyleyerek insanların evlerine dönmesine izin verirken, “Filistin’de kesinlikle güvenli olmayan yerler var ve yetkililer insanları bu konuda bilgilendirmedi. o güvensiz yerler.”

Siyasi tepki

Kongre’deki Cumhuriyetçiler, Doğu Filistin’deki felaketi, başta Buttigieg olmak üzere Biden yönetimine yönelik saldırılar için yem olarak kullandılar.

Senato katında konuşan Azınlık Lideri Mitch McConnell, “Nöbetindeki krizler kataloğunun ortasında bile, bu ve diğer yakın tarihli tren raylarından tatil sezonunda geri dönüş hava yolculuğundaki erimeye kadar, Bakan Buttigieg takip etmekle daha çok ilgileniyor gibi görünüyordu. günlük işinin temel unsurlarıyla ilgilenmektense uyandırma girişimleri ve iklim saçmalıkları için basında yer almak.

Ancak milletvekillerinin tepkisi tamamen partizan olmadı. Kazadan en çok etkilenen iki eyalet olan Ohio ve Pennsylvania’dan Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörler, 2023 Demiryolu Güvenliği Yasası’na ortak sponsor olmak için diğer milletvekilleriyle bir araya geldi. Tasarı, özellikle tehlikeli maddeler taşıyan trenler için demiryolu taşımacılığı için güvenlik gereksinimlerini genişletecekti.

Gelecek hafta, Senato Çevre ve Bayındırlık Komitesi, Norfolk Southern CEO’su Shaw’un, EPA ve Ohio eyaletinden yetkililerin de ifade vermesinin beklendiği bir duruşma düzenleyecek.

Komplo teorileri

Doğu Filistin felaketi, ana akım medyanın felaketin hak ettiği ilgiyi görmesini engelleyen bir sessizlik komplosu olduğunu iddia eden aşırı sağcı yorumculara malzeme sağladı. Birçoğu, Doğu Filistin’in çoğunluğu beyaz olan bir topluluk olduğu gerçeğine odaklanıyor ve Biden yönetimine kötü niyetli saikler atfediyor.

Carlson programında, “Doğu Filistin ezici bir çoğunlukla beyaz ve politik olarak muhafazakar … Bu konuyla ilgili olmamalı ama birazdan duyacağınız gibi, fazlasıyla alakalı.” Felaket beyaz olmayan bir topluluğu etkilemiş olsaydı yönetimin farklı davranacağını öne sürmeye devam etti. “Ama bu, halkı unutulmuş ve bu ülkeyi yönetenlerin gözünde unutulabilir olan fakir Doğu Filistin, Ohio kasabasının başına geldi.”

Muhafazakar örgüt Turning Point USA’nın lideri Charlie Kirk, felaketin medyada yetersiz yer alması olarak nitelendirdiği şeyi “beyaz insanlara karşı savaşın” bir parçası olarak nitelendirdi.

“Bu tren raydan çıkma, Atlanta şehir merkezinde, yoğun nüfuslu Siyah mahallelerde meydana gelseydi, bu 1 numaralı haber olurdu” dedi.

Tanınmış Ohio Demokratı Tim Ryan, geçen yıl Senato seçimini kaybeden eski bir Kongre üyesi, hikayeye ırkçı siyaseti sokma girişimiyle alay etti. “Bir tren kazasından beyazlara yönelik bir saldırı olarak mı söz etmek istiyorsunuz?” Ryan, The Washington Post’a verdiği bir röportajda Cumhuriyetçilerden bahsetti . “Bu toplulukları nasıl yeniden inşa edeceğimiz hakkında konuşmak istiyoruz.”

Kaynak: Rob Garver / VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz