- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDCovid-19 laboratuvardan mı sızdı? ABD'den yanıt

Covid-19 laboratuvardan mı sızdı? ABD’den yanıt

- Advertisement -spot_img

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Kovid-19 salgınına neden olan virüsün laboratuvardan yayılıp yayılmadığı sorusunun “kesin bir cevabı” olmadığını açıkladı.

CNN’e konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’a, Wall Street Journal gazetesinde yer alan Enerji Bakanlığının “Kovid-19 salgını büyük olasılıkla bir laboratuvar sızıntısından kaynaklandı” sonuçlu raporu soruldu.

Sullivan, istihbarat topluluğunda bu konuda değişik görüşler olduğunu, ancak emin olacak kadar yeterli bilgi bulunmadığını belirtti.

Başkan Joe Biden’ın, istihbarat birimlerini bu sorunun temeline inmek için defalarca yönlendirdiğini kaydeden Sullivan, “Daha fazla bilgi edinirsek, bunu Kongre ve Amerikan halkıyla paylaşacağız. Ancak şu anda istihbarat camiasından bu soruya dair ‘kesin bir cevap’ çıkmış değil.” dedi.

Wall Street Journal, Enerji Bakanlığının yakın zamanda Beyaz Saray’a ve önemli Kongre üyelerine sağladığı gizli bir istihbarat raporuna göre, Kovid-19 virüsünün büyük olasılıkla Çin’deki bir laboratuvardan kaza ile sızdığını düşündüğünü yazmıştı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz