- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDLos Angeles'ın bazı kısımlarında 1989'dan bu yana ilk kez "kar fırtınası" uyarısı...

Los Angeles’ın bazı kısımlarında 1989’dan bu yana ilk kez “kar fırtınası” uyarısı yapıldı

- Advertisement -spot_img

California’yı etkisi altına alan fırtına ve soğuk hava nedeniyle Los Angeles’ın bazı kısımlarında 1989’dan bu yana ilk kez “kar fırtınası” uyarısı yapıldı. Güneşli günleri ve palmiye ağaçlarıyla bilinen Los Angeles’taki Hollywood tabelasının önünde uçuşan kar taneleri sıradışı bir manzara oluşturdu.

Kar ve buz yağmuru Büyük Okyanus kıyısına hafta başında kuzeyden giriş yaptı ve Oragon eyaletinin Portland kentine 25 santimetre kadar kar bıraktı.

Ulusal Meteoroloji Dairesi’ne göre bugün şiddet kazanan fırtınanın yarın boyunca da California üzerinde kalması bekleniyor.

Maryland eyaletinin College Park kentindeki Hava Tahmin Merkezi’nden Bryan Jackson, Kuzey Kutbu’ndan gelen dev bir alçak basınç sisteminin bölgedeki sıradışı hava koşullarının sorumlusu olduğunu söyledi.

Jackson bu soğuğun ve fırtınanın Güney California için sıradışı olduğuna dikkat çekti.

Los Angeles’ın tepelerinden Mount Lee’nin üzerinde bulunan dev harflerle inşa edilmiş Hollywood yazısının etrafına düşen kar taneleri dikkat çekti.

Hollywood Hills bölgesinde yaşayan 46 yaşındaki oyuncu Robert Young, “İngiltere’den 20 yıl önce buraya taşındım ve şu ana kadar hiç kar görmemiştim. Bu beni çocukluğuma götürdü” dedi.

Ayrı bir fırtına ise kuzeydeki bozkırlarda, Ortabatı’da ve Great Lakes bölgesinde hafta başından beri etkili oldu. Fırtına New England’dan geçtikten sonra rotasını denize kaydırdı. Ancak çoğu Michigan’da 750 binden fazla ev ve işyerinde hala elektrikler kesik.

Uzmanlara göre güçlü kış fırtınaları, aşırı sıcak ve kurak hava dalgaları iklim değişikliğinin semptomları ve bunlar gittikçe daha sık ve güçlü hale geliyor. ABD’nin doğu yakası yumuşak bir kış geçirirken, kuzeyde Nothern Plains denilen bozkırlarda aşırı kar yağışı ve rekor derecede düşük sıcaklıklar etkili oldu.

]

California’da bu son fırtına öncesinde eyaletin çoğunda sıradışı sağnak yağmurlar ve hava sıcaklığının olduğundan soğuk hissedilmesine neden olan dondurucu rüzgarlar etkili olmuştu.

Meteoroloji Dairesi, Los Angeles’ta kentin kuzeyindeki San Gabriel Dağları’nda kar fırtınası uyarısı yaptı. Burada 1370 metre yüksekliğin üstünde 60 ile 152 santimetre arasında kar yağması bekleniyor. Başka yerlerde ise rüzgar hızının saatte 96 kilometreyi, kar kalınlığının ise 2 metreyi aşabileceği belirtiliyor.

Eyaletin birçok bölgesinde Cumartesi gününe kadar sağnak yağmurlar da etkili olacak. Los Angeles ve San Bernardino için 7,6 santimetre yağmur tahmini yapıldı, bu da ani sel riskini beraberinde getiriyor.

California’nın özellikle kuzeyinde 120 binden fazla ev ve işyerinde elektrikler kesik.

Haber Kaynak: VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz