- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSEYAHATDepremde Hasar Gören Araçlara Ne Olacak?

Depremde Hasar Gören Araçlara Ne Olacak?

- Advertisement -spot_img

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde on binlerce vatandaş hayatını kaybederken çok sayıda ev, işyeri ve araç da hasar gördü.

Deprem sonrası çöken binalarla ilgili enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, depremde hasar gören araçlar ise ya sahipleri tarafından ikinci el araç satış sitelerine konuldu, ya da tamir edilmek üzere sanayi sitelerine gönderildi.

Peki depremden hasar gören araç sahipleri nasıl bir yol izleyecek? VOA Türkçe ’ye konuşan Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, depremde hasara uğramış araçlar için zorunlu trafik sigortasının yeterli olmadığını, sadece kaskosu olan vatandaşlara ödemelerin yapılabileceğini belirtti.

Araçlarında hasar oluşan vatandaşların yapması gerekenleri de sıralayan Yiğit, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Zorunlu mali sorumluluk sadece karşı tarafa verilmiş bir hasar ile ilgili bir poliçe olduğundan herhangi bir hasar durumunda ödeme yapmayacaktır. Ancak kaskosu olan araçlar için aynı durum geçerli değil. Deprem nedeniyle enkaz altında kalmış ve pert olmuş araçlarımızın kaskosu var ise aracın bedelini piyasa rayiç bedeli üzerinden alacaklardır.“

“Pert olmamış ama tavan, bagaj, kaput gibi bölgelerinden hasar almış araçlar ise kısmi ödemelerini sigorta şirketlerinden alabileceklerdir. Ancak kasko poliçeleri araçlarda oluşan değer kaybını ise ödemeyecek“ diyen Yiğit, “Deprem nedeniyle hasar görmüş araç sahipleri alandaki yetkili kolluk kuvvetlerinden, ya da ilgili AFAD merkezlerinden alacakları raporla birlikte sigorta şirketiyle irtibata geçerek araçlarının hasarının ya da bedelinin ödemesini alabileceklerdir’’ diye ekledi.

Haber: Orhan Erkılıç / VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz