- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Ulaştırma Bakanı, tren kazasının yaşandığı bölgeye gitti

ABD Ulaştırma Bakanı, tren kazasının yaşandığı bölgeye gitti

- Advertisement -spot_img
ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, Ohio’da, 3 Şubat’ta çevre felaketine yol açan tren kazası sonrası bölgeye yaptığı ilk ziyaretini gerçekleştirerek enkaz alanında incelemelerde bulundu.

East Palestine’daki kaza bölgesinde yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Buttigieg, “Güvenlik konusunda çıtayı yükseltmek için elimizden gelen her şeyi yapmak için bu sürecin normal seyrinde ilerlemesini beklemeyeceğiz” dedi.

Demiryolu şirketi Norfolk Southern’ın ortaya çıkan felaketteki payına atıfta bulunan Ulaştırma Bakanı, “Demiryolu firmaları, her düzenleme yapmaya çalıştığımızda bizimle kavga etmeyi bırakmalılar” diye konuştu.

Buttigieg’in ziyareti, kimyasal atık taşıyan 150 vagonluk trenin East Palestine bölgesinde devrilerek büyük bir çevre felaketine yol açmasından 3 hafta sonra gerçekleşti.

Sosyal medyada, Buttigieg’in kaza mahalline gelmesinin, ancak eski ABD Başkanı Donald Trump’ın ziyaretinden sonra gerçekleştirmesi gündem olurken, yerel medya mensupları da Ulaştırma Bakanı’na ziyaretin zamanlamasıyla ilgili sorular yöneltti.

Buttigieg bu soruları, “sahada destek göstermekle güvenlik kurulunun erkenden liderliği ele geçirmesine izin vermek arasında doğru dengeyi kurmaya çalıştığını” söyleyerek yanıtladı.

AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz