- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Ekipleri Yolda Görev Bölgeleri Adıyaman

ABD Ekipleri Yolda Görev Bölgeleri Adıyaman

- Advertisement -spot_img

Türkiye’de binlerce can kaybı ve büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra iki özel ekip gönderen ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi (USAID), kurtarma görevlilerinin yarın sabah Adana’ya varacağını açıkladı.

USAID’in depreme müdahaleden sorumlu Afet Yardım Müdahale Ekibi’nin lideri Stephen Allen, ‘’ABD’nin arama kurtarma ekı̇plerı̇nı̇n deprem sonrası yardım ı̇çı̇n Çarşamba sabahı Türkı̇ye’nı̇n güney ı̇lı̇ Adana’ya ulaşmasını beklı̇yoruz’’ dedi.

Allen bugün gazetecilere yaptığı açıklamada ekiplerin, Türk yetkililerin koordinasyonuyla Adıyaman’da görevlendirileceğini kaydetti.

Amerikalı ekiplerin öncelı̇klı̇ alanlarda çalışmasını sağlamak ı̇çı̇n, Türk hükümetı̇ ı̇le bı̇rlı̇kte çalışacağını kaydeden USAID yetkilisi, ‘’Öncelı̇klı̇ hedef ı̇lk günlerde kentsel arama ve kurtarma olacak’’ dedi.

Ekiplerin her birinin yaklaşık 80 kişiden oluşacağını ve ayrıca 12 köpek ile triyaj ve beton kırma dahil 170 bin poundluk (77 bin kilo) özel alet ve ekipman getireceklerini söyleyen Allen, ‘’Türkı̇ye’de arama ve kurtarmanın ötesı̇nde yardımların devam etmesı̇nı̇ beklı̇yoruz’’ diye konuştu.

ABD’nin Ankara Büyükelçi Jeff Flake de ekipleri taşıyan uçağın içinden bir fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı ve ‘’Türkiye, son yıllarda beş kıtada 50’den fazla ülkede doğal afetlere müdahale etti. Şimdi dünya da bu iyiliğe karşılık veriyor ve 70’ten fazla ülke yardım teklifinde bulunuyor. İki Amerikan arama-kurtarma ekibi şu anda Atlantik üzerinde, cesur ve yorgun Türk arama-kurtarma ekiplerine yardım etmek üzere yolda’’ mesajı verdi.

ABD’nin doğusunda Virginia ve batısında California eyaletlerinde bulunan ilçe düzeyindeki kentsel arama ve kurtarma birimleri, ülkenin uluslararası alanda çalışan tek iki ekibi.

VOA Türkçe Virginia eyaletine bağlı Fairfax’te oluşturulan ekip Türkiye’ye doğru yola çıkmadan hemen önce, Pazartesi akşamı hazırlıkları görüntülemişti.

Los Angeles İlçe İtfaiyesi’nin geçici şefi Anthony Marrone de dün akşam düzenlediği basın toplantısında, “Hayatlarını ortaya koyacaklar. Onların güvenliği, geri dönüşleri ve acı çeken insanlar için gerçekten etkili bir fark yaratabilmeleri için dua ediyorum” demişti.

Ekiplerde itfaiyeciler, doktorlar, sağlık görevlileri, kurtarma uzmanları, yapı mühendisleri, lojistik, tehlikeli madde, teknoloji uzmanları ve arama kurtarma ekipleri yer alıyor.

Amerikalı ekipler, Türk yetkililerle birlikte çalışan daha büyük bir afet müdahale ekibinin parçası olacak.

ABD Ulusal Kalkınma Dairesi de Twitter’da, iki ekipten toplam 161 kişi, 12 köpek ve 77 bin kilodan fazla özel ekipmanın halihazırda sahada bulunan USAID ekibine katılacağı mesajını paylaştı.

Haber Kaynak: Dilge Timoçin / VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz