- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York’ta Sosyal Hizmet ve Eğitim Bütçelerinde Kesinti

New York’ta Sosyal Hizmet ve Eğitim Bütçelerinde Kesinti

- Advertisement -spot_img

New York Belediye Başkanı Eric Adams, 2024 yılı taslak bütçesini yaklaşık 100 milyar dolar olarak açıkladı. 2024 yılı için hazırlanan ön bütçede, sosyal hizmetler, eğitim ve halk kütüphaneleri, 3 yaş altı çocuklar için okul öncesi ücretsiz olan anaokulu gibi diğer programlarda da kesintiler yapılacağı açıklandı.

Adams’ın bütçe kısıtlamalarına gideceğini açıklaması kentte ve belediye meclisinde tartışmalara neden oldu. Özellikle sosyal hizmetler ve eğitim bütçelerinde kısıntıya gidileceğinin açıklanması tepki gördü.

Başkan Adams daha önce yaptığı açıklamada, on binlerce sığınmacının kente diğer eyaletlerden otobüslerle gönderilmesiyle yaşanılan ekonomik krizle birlikte, New Yorklular’ın bel bağladığı bazı programların bütçelerinde kısıntıya gidebileceklerini açıklamıştı.

“Kütüphanelerdeki bütçe kısıtlamasından New Yorklular büyük zarar görecek”

Başkan Adams’ın açıkladığı taslak bütçede, halk kütüphanelerinde bu mali yıl için 13 milyon dolar, gelecek yıl için 20 milyon dolardan fazla kesinti yapılması önerildi.

Adams’ın kentteki 200 kadar halk kütüphanelerinde de bütçe kısıtlamaları nedeniyle çalışma saatlerinin azalacağı, bazı programlarının sonlanacağı hatta bazılarının da kapanabileceği belirtildi. Belediye Başkanı Adams’ın kütüphaneler için önerdiği kesintilerin New Yorklulara büyük zarar vereceği belirtildi.

Evde internet erişimi olmayan veya okul sonrası özel derse ve İngilizce dil eğitimine ihtiyaç duyan insanlar için kritik olan kütüphanelere yönelik fonlarının kesileceğinin açıklanması tepki çekti.

New York Halk Kütüphaneleri’nden Anthony W. Marx, nereden nelerin kesilebileceği konusunda endişelenmenin kendisini geceleri uyutmadığını söyledi.

New York Belediye Meclisi’nin 13 üyesinden oluşan bir grup, belediye başkanının son bütçe düzenlemelerinin kentte istikrarsızlığa yol açacağını belirterek, “Önerilen kısıtlamalar son derece acımasız ve tehlikeli” değerlendirmesinde bulundu.

“New York kırılma noktasına geldi”

Başkan Adams ise kararlı görünüyor. Bütçede kısıntılara gitme nedenlerinin New York’a gönderilen sığınmacılar olduğunu, kentteki sığınmacı sayısının 40 bini aştığını belirterek, “New York artık bir kırılma noktasına geldi. Artık gelen sığınmacıları kendi başımıza barındırmaya devam edemeyeceğimizi ön görüyoruz. Altyapımız üzerindeki yük çok büyük. Bu hafta sonu New York eyaletine acil bir yardım talebi sunduk. Bu talepte, acilen 500 sığınmacının barınmasını sağlamak için fon ayırmalarını istedik” diye konuştu.

New York Belediye Başkanı Adams’ın, Cumartesi günü El Paso belediye başkanıyla bir araya geldiği, sığınmacıların sınırı geçtiği bilinen bölgeleri gezdiği belirtildi.

El Paso son dönemde sığınmacıların en fazla akın ettiği Amerika-Meksika sınırındaki kent.

Haber Kaynak: Can Kamiloğlu / VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz