- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDGüneyde 40 Milyon Kişi Şiddetli Hava Koşulları Riski Altında

Güneyde 40 Milyon Kişi Şiddetli Hava Koşulları Riski Altında

- Advertisement -spot_img

Güneyde milyonlarca insan, Salı günü muhtemelen güçlü kasırgalara, zarar verici rüzgarlara ve iki inç veya daha fazla doluya neden olan fırtınalarla şiddetli hava görme ihtimali olan bölgelerde yaşıyor.

ABD’deki tahminciler, Salı öğleden sonra ve akşam Mississippi Vadisi’nin aşağı ve orta kesimlerinde bölgesel bir kasırga salgınının olası olduğunu bildirdi. Fırtına Tahmin Merkezi yazdı.

Jackson, Mississippi’deki Ulusal Hava Durumu Servisi’nden tahminciler, Salı öğleden sonra ve akşam Mississippi’nin merkezinde güçlü kasırgalar üretmesi muhtemel olan “önemli şiddetli hava” konusunda uyardı.

Ulusal Hava Durumu Servisi, bunun gibi fırtınaların şiddetli hava üretme kabiliyeti riskini tanımlamak için birden beşe kadar bir seviye atar. Tahmin merkezine bağlı tahmincilere göre, risk seviyesi ne kadar yüksek olursa, zarar verici rüzgarlar, dolu veya kasırga üretebilen fırtınaların meydana gelme olasılığı o kadar artar.

Bu fırtınalar nedeniyle bir miktar risk altında olduğu düşünülen bölgede 40 milyondan fazla insan yaşıyor ve bunların bir milyondan fazlası, büyük olasılıkla Salı günü kasırga görecek olan Jackson, Miss. de dahil olmak üzere bölgede yaşıyor. Memphis gibi diğer şehirler, bu fırtınalar için beşte üç düzeyinde yüksek risk altındadır. Louisiana’daki Nashville, Birmingham, Ala. ve Baton Rouge ve Shreveport, beşinci seviyeden ikinci seviye fırtınalar için hafif bir risk altında.

Tahminciler, “Bu gök gürültülü fırtınalarla ilişkili tehlikeler, sık sık şimşek, şiddetli gök gürültülü fırtınalar, dolu ve birkaç kasırgadır” dedi. Hava Tahmin Merkezi söyledi.

Tehlikeli kasırgalar için en fazla risk altında olan koridor beşinci seviyenin dördüncüsü – Pazartesi günü tahmin edilenden biraz daha güneye kaydı. Bölge, Louisiana’nın kuzeydoğusundan ve Jackson da dahil olmak üzere Mississippi’nin merkezine kadar uzanır.

Güneye olan bu kayma, nüfuslu Memphis bölgesi gibi yerlerin kasırga havası görme olasılığının düşük olduğu anlamına gelir, ancak bu olmayacakları anlamına gelmez.

Memphis’teki meteoroloji dairesinden tahminciler, “Bu bölgenin bazı bölümlerinin orta riskten düşmüş olması, güçlü, uzun yollu bir kasırga veya önemli derecede şiddetli hava olasılığını engellemez” uyarısında bulundu.

Hava durumu ofisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, önemli bir süre boyunca yerde kalan, kilometrelerce yol alan ve bazen tüm eyaleti parçalayan uzun yollu kasırgalar “eksik oynanmaması gereken ciddi bir olasılık” dedi.

Bu bölgedeki kasırgalar yılın bu zamanında duyulmamış bir şey değil. Ortalama olarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında 54 kasırga rapor edildi. Teksas, Alabama, Mississippi, Louisiana, Arkansas, Tennessee ve Florida tarihsel olarak Kasım ayında en çok kasırga bildirildi.

Kaynak: Amerika Haberleri

KategorilerKaynakK
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz