- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMNASA, 50 yıl sonra ilk kez Ay'a gidiyor

NASA, 50 yıl sonra ilk kez Ay’a gidiyor

- Advertisement -spot_img

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Artemis adı verilen görev kapsamında Ay’a roket fırlattı. Kapsül ve roket birleşiminden oluşan SLS-Orion uzay aracı ateşlendi ve yola çıktı.

2024’e kadar Ay’a insanlı seferler düzenlemeyi amaçlayan NASA, 2028’e kadar sürmesi planlanan seferlerin ardından Ay yörüngesinde uzay istasyonu kurmak ve buradan Mars’a insanlı seferler düzenlemek istiyor.

NASA’nın Derin Uzay Keşif Sistemleri’nin ilk entegre uçuş testini gerçekleştirecek “Artemis I” uçuşunun başarılı olması durumunda, NASA astronotları 2024’te Ay’ın etrafında uçabilir hale gelecek ve 2025’te Ay’a iniş yapabilecek.

Yeni roket, NASA’nın 1972’deki Apollo 17 roketinden sonra Ay’a göndermek için ikinci denemesi olacak.

Artemis, Yunan mitolojisinde Ay tanrıçasına verilen isim.

NASA’dan tweet: Gidiyoruz

NASA’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Gidiyoruz. İlk kez NASA SLS roketi ve NASA Orion birlikte uçuyor. Artemis insanların Ay’ı keşfetmesinde yeni bir sayfa açıyor” denildi ve roketin kalkış anları görüldü.

3 kez ertelenmişti

Ay yolculuğuna 29 Ağustos’ta başlaması planlanan kapsül ve roketin birleşimi SLS-Orion uzay aracının uçuşunun, roket motorundaki sızmanın engellenememesi nedeniyle iptal edildiği ve ertelendiği açıklanmıştı.

Yeni uçuşun denemesinin 2 Eylül’de yapılacağının bildirilmesinden kısa süre sonra yapılan açıklamada ise uzay aracının fırlatılmasının 3 Eylül’e ertelendiği bildirildi. Üçüncü kez Nicole Kasırgası sebebiyle ertelenen fırlatmanın, son hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz