- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBikinili garsonlar davayı kazandı

Bikinili garsonlar davayı kazandı

- Advertisement -spot_img
ABD’de bikini veya iç çamaşırıyla çalışan baristalar, bunların giyilmesini yasaklamak isteyen belediyeyle aralarındaki davayı kazandı.

ABD’nin Everett şehrinde 2017’de belediye, kafelerde bikinili bir şekilde müşterilere kahve hazırlayıp sunan baristaların vücutlarını örtmeleri zorunluluğu getiren bir kıyafet yönetmeliği yayımlamıştı.

Belediye, ”Bizi giyim yönetmeliğimize aykırı” görüşünü savunurken, baristalar istedikleri kıyafetle çalışma konusunda kimsenin karışmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek bikinilerini çıkarmayı reddetti. ‘Hillbilly Hotties’ adlı zincirin sahibi ve çalışanları dava açtı.

DAVA AÇMIŞTI

Bikinili baristalar da yönetmeliğin kaldırılması için dava açmıştı. Baristalar kıyafetlerine yönelik yasal savaşın ilk adımını kazandı.

Everett belediyesinin kıyafet yönetmeliği federal mahkeme tarafından anayasaya aykırı bulundu.

KAZANDILAR

Davanın hakimi, baristaların bikini giymelerine izin vermemenin hem ABD hem de eyaletin anayasasına aykırı olduğunu, çalışırken istedikleri şeyi özgürce giyme haklarının ihlal edildiğini kararlaştırdı.

Mahkemenin kararının gerekçesinde kentin giyim yönetmeliğinin anayasaya aykırı olduğunun altı çizildi. Mahkeme, ayrıca, kent yönetiminin 14 gün içinde karşı tarafla görüşüp bundan sonra atılacak adımları netleştirmesini istedi.

 
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz