- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMApple, AB'ye uyum için iPhone'ların girişini USB-C ile değiştirecek

Apple, AB’ye uyum için iPhone’ların girişini USB-C ile değiştirecek

- Advertisement -spot_img

Teknoloji firması Apple, Avrupa Birliği’nin elektronik cihazlarda tek tip şarj girişini kuralına uyum gösterebilmek için “Lightning” bağlantısından vazgeçeceğini açıkladı. 

Kural gereğince Avrupa Birliği’nde 2024 yılı sonuna kadar üye ülkelerde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale gelecek.

Apple’ın küresel pazarlama başkan yardımcısı Greg Joswiak, AB kurallarına uyum göstermek durumunda kaldıklarını belirterek “Başka seçeneğimiz yok” dedi.

Kaliforniya’daki bir teknoloji konferansında konuşan Joswiak AB’nin elektronik atığı azaltma istediğini anlayışla karşıladıklarını belirtti, ancak Apple’ın USB ile uyumlu sökülebilir şarj kablolu adaptörleri sayesinde herkesin bütün cihazlara kolayca bağlanabildiğini ifade etti.

Apple’ın şarjlarını “bir milyardan fazla” kişinin kullandığını belirten yetkili, kullanıcıların “Lightning” kablolarını çöpe atmasının daha fazla elektronik atığa sebep olacağının da altını çizerek “Yönetimler tarafından bu kadar sıkı kurallar getirilmeseydi, bize göre yaklaşımımız çevre ve tüketicilerimiz açısından daha iyi olacaktı” diye konuşu.

Avrupa Parlamentosu her yıl çöpe atılan ya da kullanılmayan 11 bin ton elektronik atık olduğunu belirtiyor ve tüketicilerin USB-C şarj girişleri sayesinde yeni şarj aleti almak durumunda kalmamasının yılda 250 milyon euro tasarruf sağlayacağını savunuyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz