- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMMicrosoft Şov Yaptı: İşte Dün Gece Tanıtılan Tüm Yeni Ürünler ve Hizmetler

Microsoft Şov Yaptı: İşte Dün Gece Tanıtılan Tüm Yeni Ürünler ve Hizmetler

- Advertisement -spot_img
Microsoft, geçtiğimiz gece düzenlediği Ignite ve Surface etkinliklerinde yeni ürünlerini ve hizmetlerini duyurdu. Gelin, Microsoft’un yeni ürün ve hizmetlerine yakından bakalım.

Teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz gece peşi sıra gerçekleştirdiği ‘Microsoft Etkinliği’ ve Ignite konferansında yeni ürünlerini ve hizmetlerini tanıttı. Şirketin yeni tanıttığı ürünler arasında Surface dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar da yer aldı.

Microsoft, Surface bilgisayarlarının yanı sıra DALL-E’ye rakip olabilecek yapay zekâ destekli çizim aracını da duyurdu. Fakat etkinlik, bunlardan çok daha fazlasını da kapsıyordu. Gelin, Microsoft’un 12 Ekim 2022’de tanıttığı tüm ürünlere ve hizmetlere yakından bakalım.

Yepyeni dizüstü bilgisayarlar: Surface Pro 9 ve Surface Laptop 5

microsoft surface

Microsoft’un dizüstü bilgisayar modelleri arasına katılan yeni Surface Pro 9 ve Laptop 5, farklı kullanım deneyimlerini tercih eden kullanıcılara hitap eden iki model oldu. Surface Pro 9, temelde bir tablet işlevi görürken Laptop 5 ise ekranı klavyeden ayrılamayan standart bir ince kasalı bilgisayar idi.

Surface Pro 9, Intel’in 12. nesil işlemcisine, 13 inçlik ekrana ve 5G bağlantı desteğine yer veriyor. 19 saat batarya ömrü sunan bilgisayar, klavyeden ayrılarak bir tablet gibi kullanılabiliyor.

microsoft surface

Surface Laptop 5 de aynı şekilde Intel’in 12. nesil işlemcilerine yer veriyor. Modelde 13,5 inç ve 15 inç olarak iki farklı ekran boyutu tercih edilebiliyor. Bu ekranların tamamında dokunmatik kontrol desteği yer alıyor. Surface Pro 5, 17 saat kullanım sunuyor.

Her iki model de 1.000 dolardan başlayan fiyatlardan satışa sunulacak.

Microsoft’un en pahalı Surface modeli: Surface Studio 2+ masaüstü bilgisayar

microsoft surface studio 2+

Microsoft, geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü masaüstü Surface Studio bilgisayarının yenilenen modeli Surface Studio 2+’ı da tanıttı. 28 inçlik ekrana yer veren all-in-one masaüstü bilgisayar, Intel Core H-35 işlemciyle geliyor. Fakat bilgisayarın en üzen yanı fiyat etiketinde bizi karşılıyor.

Son olarak 2018 yılında karşımıza çıkan masaüstü Surface bilgisayar, 3.499 dolarlık fiyat etiketine sahipti. Fakat Microsoft, yepyeni Surface masaüstü bilgisayarının fiyatını 4.299 dolar olarak belirledi. Bu fiyat, bilgisayarı dijital kalem ile almayı tercih edenler içinse 4.499 dolar olacak.

Toplantılar için geliştirilen yeni Audio Dock ve Presenter+:

Audio Dock

Microsoft, Teams platformuyla entegre olarak çalışan ve özellikle toplantılara odaklanan yeni Audio Dock ve Presenter+ cihazlarını da tanıttı. Microsoft Audio Dock, bünyesindeki iki USB-C, HDMI ve USB-A girişleriyle all-in-one hoparlör görevi görecek. Cihaz, 249,99 dolardan satışa sunulacak.

Microsoft Presenter+ ise kullanıcıların sunum deneyimlerini iyileştirmesini sağlayacak. Kumanda, üzerindeki tuşlarla slaytları/sayfaları geçmenizi sağlıyor ve mikrofonunuzu kapatmanıza imkân tanıyor. Cihaz, 79,99 dolardan satışa sunulacak.

Engellilere yönelik aksesuarlar:

microsoft

Engellilerin teknolojiye ulaşmalarında yıllardır yardımcı olan Microsoft, bu erişimi daha da iyileştirecek yeni adaptif aksesuarlarını da duyurdu. Engelli kullanıcılar, Microsoft’un yeni adaptif faresini, fare kuyruğunu, fare parmak desteğini, joystick’ini ya da D-pad tuş takımını satın alabilecek, hatta bunlar Shapeways aracılığıyla 3D baskıda tamamen kendilerine göre özelleştirebilecekler.

Microsoft, yeni aksesuarları için henüz bir fiyat paylaşmadı. Aksesuarlar, 25 Ekim’da satışa sunulacak.

Windows 11’e iCloud desteği geliyor:

windows icloud

Apple kullanıcıları, Windows 11 işletim sisteminin ‘Fotoğraflar’ uygulaması üzerinden iCloud’a yükledikleri fotoğrafları kolayca görebilecekler. Özellik, şu anda işletim sisteminin güncel geliştirici sürümünde kullanılabiliyor. Dolayısıyla yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulacaktır.

Microsoft’tan DALL-E 2 ortaklığıyla Canva’ya rakip uygulama: Designer

microsoft designer

Microsoft, özellikle Canva’ya rakip olarak değerlendirilen yeni tasarım uygulaması Designer’ı duyurdu. Tamamen ücretsiz olacağı açıklanan uygulama, DALL-E destekli bir uygulama olacak. Kullanıcılar, DALL-E 2 ve Microsoft Designer entegrasyonuyla tasarımda yeni bir sayfa açabilecek.

Microsoft’un bulut bilgisayarları için Windows 365 uygulaması yayınlandı:

Windows 365

Microsoft, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Windows 365 Bulut PC hizmeti için yeni bir adım attı. Bulut PC’lere kolayca erişmenizi ve bu bilgisayarları düzenlemenizi sağlayacak Windows 365 uygulaması, Microsoft Store’da yayımlandı.

Apple Music Xbox konsollara geldi:

Windows 365

Apple Music kullanıcısı olan Xbox sahiplerinin uzun zamandır beklediği entegrasyon sonunda geldi. Apple’ın müzik platformu Apple Music, Xbox ve Microsoft mağazalarına eklendi.

Microsoft Teams’e Premium abonelik geliyor:

Windows 365

Microsoft, Surface etkinliğiyle birlikte düzenlediği Ignite etkinliğinde Teams platformu için Premium abonelik paketini tanıttı. Aralık 2022’de önizleme sürümüyle çıkış yapacak olan paket, kullanıcılara toplantı önerileri, markalı toplantı deneyimleri, canlı çeviri, kişiselleştirilmiş özet ve akıllı toplantı özeti gibi özellikler sunacak.

Hibrit çalışmaya geçen işverenlere özel araç: Microsoft Places

microsoft places

Microsoft, özellikle hibrit çalışma sistemine geçiş yapan işverenler için yeni Places uygulamasını tanıttı. Microsoft 365 için geliştirilen özel araç, işverenlere çalışanların ofise ne zaman gelip gittiklerini belirtecek, bu sayede en uygun toplantı günlerini önerebilecek. Ayrıca her bir çalışanın ofiste olduğu gün de birebir takip edilebilecek.

Kaynak: Ümit Kılınç / webTekno

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz