- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD İstanbul Başkonsolosu olarak yeni göreve Julie Eadeh atandı

ABD İstanbul Başkonsolosu olarak yeni göreve Julie Eadeh atandı

- Advertisement -spot_img
Amerika Birleşik Devletleri, İstanbul Başkonsolosluğuna Julie Eadeh atandı. Eadeh, 2021 ve 2022 arasında ABD Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü olarak görev yapmıştı.
ABD’nin siyasi, ekonomik, kültürel, eğitim ve ticaretle ilgili menfaatlerini geliştirme konusunda yirmi yıllık deneyimi bulunmakta.

Eadeh, Türkiye’ye gelmeden önce ABD Hong Kong Başkonsolosluğu’nda Siyasi Birim Şefi olarak görev yapmıştı. Daha öncesinde ABD Doha Büyükelçiliği’nde Kamu Diplomasisi Müsteşarı ve Başmüsteşar Vekili olarak görev yapan Başkonsolos Eadeh, 2010 ila 2012 yılları arasında ABD Şanghay Başkonsolosluğu’nda çevre, bilim, teknoloji, sağlık ve enerji konularından sorumlu diplomat olarak çalışmıştı. Julie Eadeh 2007-2008 yıllarındaysa ABD Bağdat Büyükelçiliği’nde Sözcü Yardımcısı olarak basın ve medyayla ilişkileri yürüttü.

Eadeh, 2006 yılında Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta görev yaptığı sırada İsrail ile Hizbullah savaşında Amerikan vatandaşlarının Lübnan dışına tahliye sürecini yürütmüştü. Beyrut’taki görevinden önce Washington’da Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Bürosu’nda, siyasi ataşe olarak Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta ve ekonomi ataşesi olarak Kudüs’te görev yaptı. Başkonsolos Eadeh, Orta Doğu ve Çin’de gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla defalarca ABD Dışişleri Bakanlığı Üstün Şeref Ödülüne layık görüldü.

Eadeh, lisans eğitimini Eastern Michigan Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimini ise Georgetown Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Halen Eastern Michigan Üniversitesi Sanat ve Bilim Yüksekokulu Kaynak ve Geliştirme Yönetim Kurulu üyesidir. Türkçe, Arapça ve Mandarin Çincesi konuşmakta. Kendisi gibi diplomat olan eşi Ankara’da ABD Dışişleri Bakanlığı Görevlisi olarak çalışmakta. Eadeh’in iki oğlu vardır.

Kaynak: abdpost.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz