- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTeksas'taki okul saldırısı: Okul bölgesindeki polislerin görev yerleri değiştirildi

Teksas’taki okul saldırısı: Okul bölgesindeki polislerin görev yerleri değiştirildi

- Advertisement -spot_img
ABD’de 19’u öğrenci 21 kişinin öldüğü mayıstaki silahlı saldırıyla gündeme gelen Teksas eyaletine bağlı Uvalde kasabasında bulunan okullardaki tüm polislerin görev yerleri değiştirildi.

Uvalde Konsolide Bağımsız Okul Bölgesi yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bölge yetkilileri, Uvalde Emniyet Müdürlüğünün okullardaki tüm faaliyetlerini bir süreliğine askıya alma kararı aldı. Şu anda okullarda istihdam edilen memurlar, bölgedeki diğer görevlere kaydırılacak.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, askıya almanın ne kadar süreceği belirtilmezken okul bölgesi yetkililerinin Teksas Halk Güvenliği Departmanı’ndan kampüs ve müfredat dışı etkinliklerde görev yapmak üzere eyalet polisi talebinde bulunduğu aktarıldı.

Uvalde Okul Bölgesi Müdürü de emekliye ayrılacak

Yetkililerin, bu kararı Uvalde Polis Departmanı operasyonlarıyla ilgili ek endişeleri ortaya çıkaran nedenlerle aldığı bildirilerek, “Bu geçiş sırasında personel ve öğrenci güvenliğinin tehlikeye atılmayacağından eminiz.” denildi.

Öte yandan açıklamadan birkaç saat sonra Uvalde Okul Bölgesi Müdürü Hal Harrel de emekliye ayrılacağını duyurdu.

Harrell’ın tam olarak ne zaman emekliye ayrılacağının haftaya okul yönetim kurulunun kapalı oturumunda tartışılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz