- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTürk öğrenci, Arizona Üniversitesi’nin kampüsünde profesörü vurarak öldürdü

Türk öğrenci, Arizona Üniversitesi’nin kampüsünde profesörü vurarak öldürdü

- Advertisement -spot_img
Arizona Üniversitesi’nde Hidroloji ve Atmosfer Bilimleri Bölümü profesörü ve bölüm başkanı Thomas Meixner, Çarşamba günü kampüste vurularak öldürüldü. Gözaltına alınan şüphelinin eski öğrencilerinden bir Türk olduğu açıklandı.
Üniversite Başkanı Robert Robbins, Profesör Thomas Meixner’ın, John W. Harshbarger Binası’nda vurulduğunu ve Banner Üniversitesi Tıp Merkezi’ne götürüldükten sonra öldüğünü açıkladı.

Arizona Üniversitesi Polis Departmanı Şefi P. Balafas yaptığı açıklamada, “Bu çok trajik bir olay. Profesörün ailesi, arkadaşları ve meslektaşları için inanılmaz derecede üzülüyoruz ve kalplerimiz gerçekten onlarla birlikte.” dedi.

Polis, ateş eden zanlının eski bir yüksek lisans öğrencisi olan 46 yaşındaki Murad Can Derviş olduğunu belirledi.

Memurlar, daha önce binaya girişi yasaklanmasına rağmen Derviş’in binada olduğunu bildiren bir telefon aldıklarını söyledi. Arayan kişi, kampüs polisinden Derviş’i uzaklaştırmaları için polis göndermesini istedi.

Memurlar yoldayken, bir başka çağrı daha geldi. Kısa süre sonra Derviş’in binayı terk ettiği ve altın renkli bir minibüsle bölgeden kaçtığı bildirildi.

Polis, Derviş’i hızlı bir şekilde teşhis edebildiklerini söyledi.

Derviş, Arizona Kamu Güvenliği Departmanı tarafından Tucson’a 120 mil uzaklıktaki Gila Bend’de bir trafik kontrolü sırasında yakalanıp tutuklandı.

Olaydan sonra tüm yüz yüze dersler iptal edildi ve öğretim üyeleri ile personel ve öğrencilerin kampüsten ayrılmaları istendi.

Banner UMC, olaydan sonra yaklaşık bir saat boyunca kapalı tutuldu.

Meixner, doktora derecesini 1999 yılında Arizona Üniversitesi’nde hidroloji ve su kaynakları alanında aldı. 2005 yılından beri üniversitede doçent veya profesör olarak görev yapmaktaydı.

Kaynak:abdpost.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz