- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYAKuzey Kore, 5 yıl sonra ilk kez Japonya üzerinden füze fırlattı; halka...

Kuzey Kore, 5 yıl sonra ilk kez Japonya üzerinden füze fırlattı; halka sığınaklara inme çağrısı yapıldı

- Advertisement -spot_img

Kuzey Kore’nin 5 yıl sonra ilk defa Japonya’nın kuzeyi üzerinden orta menzilli balistik füze fırlattığı açıklandı. Hükümet, potansiyel olarak düşebilecek parçalardan korunmaları için halka sığınaklara gitme çağrısı yaptı.

Kyodo haber ajansına göre Japon hükümeti salı sabahı Hokkaido adası ve Aomori bölgesinde yaşayanlar için ‘J-Alert’ sistemini aktive etti. Bölgede geçici olarak tren servisleri durduruldu.

Yerel saat ile sabah 07.29 sularında gönderilen alarmda, “Kuzey Kore bir füze ateşlemiş gibi duruyor. Lütfen binalara veya yer altına tahliye olun” denildi.

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Kuzey Kore’nin hamlesini “şoke edici” diye nitelendirirken bilgi toplayıp analiz etmeye devam edeceklerini belirtti. Savunma Bakanı Yasukazu Hamada da Japonya’nın karşı saldırı kapasitesi dahil olmak üzere tüm seçeneklerini inceleyeceğini ifade etti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanılığı, fırlatılanın bir orta menzilli balistik füze olduğunu ve Kuzey Kore’nin Jagang bölgesinden ateşlendiğini ifade etti.

2017’den bu yana ilk kez Japonya toprakları üzerinden Kuzey Kore’ye ait bir füze geçti.

Tv Asahi’nin bir hükümet kaynağına dayandırdığı haberine göre füze, Japonya’nın doğu kıyısının 3 bin kilometre kadar açığına, 22 dakika havada kaldıktan sonra 07.44 sularında düştü.

T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz