- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden, Tropik Fırtına Ian kasırgaya dönüşürken Florida’da olağanüstü hal ilan etti

Biden, Tropik Fırtına Ian kasırgaya dönüşürken Florida’da olağanüstü hal ilan etti

- Advertisement -spot_img

Başkan Joe Biden, Tropik Fırtına Ian’ın önümüzdeki birkaç gün içinde büyük bir kasırgaya dönüşme yolunda olduğu için Florida’da olağanüstü hal ilan etti.

Acil durum bildirimi, İç Güvenlik Bakanlığı’na (DHS) ve Federal Acil Durum Yönetim Ajansı’na (FEMA) afet yardım çalışmalarını koordine etme ve Ian’ın Sunshine State’e inmesi durumunda veya ne zaman olursa olsun yardım sağlama yetkisi veriyor.

Bay Biden ayrıca aşırı hava olayı beklentisiyle Salı günü yapılması planlanan güney Florida gezisini de erteledi.

Başkanın Florida Demokrat adayları için Demokratik Ulusal Komite mitinginde konuşmak üzere Orlando’ya gitmeden önce Fort Lauderdale’de Medicare ve Sosyal Güvenlik hakkında bir konuşma yapması bekleniyordu.

Bir yıldan fazla bir süre sonra Sunshine State’e ilk ziyareti olacaktı.

Florida Valisi Ron DeSantis de Cumartesi günü olağanüstü hali tüm eyalete yaydığı için federal acil durum ilanı geldi.

Bay DeSantis Cuma günü 24 ilçe için acil durum ilanı yayınlamıştı, ancak Cumartesi günü bunu genişlettiğini ve eyaletin Ulusal Muhafızlarını harekete geçirdiğini duyurdu.

Vali, sakinleri, hafta ortasına kadar şiddetli yağışlar ve şiddetli rüzgarlarla eyalette patlaması beklenen Ian Fırtınası’na hazırlanmaya çağırdı.

Bir açıklamada, “Tüm Floridalıları hazırlıklarını yapmaya teşvik ediyoruz” dedi.

Floridalılar, şiddetli etkilenen bölgelerde kitlesel elektrik kesintilerine yol açabileceği korkusuyla fırtınaya hazırlık için temel malzemeleri stoklamaya başladılar.

Associated Press, Tampa’daki bir Home Depot’ta alışveriş yapanların Cumartesi günü sabah 6’da mağaza açılışı için sıraya girdiğini bildirdi.

Öğleden sonra, mağaza 600 kasa su sattı ve jeneratörler tamamen tükendi.

NASA’nın Pazar günü Artemis l ay roketini olası kasırgadan korumak için Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Araç Montaj Binasına geri döndürme konusunda nihai bir karar vermesi bekleniyor.

Uzay ajansı, fırtına nedeniyle Salı günü gerçekleşmesi planlanan roketin merakla beklenen fırlatılışını iptal etmek zorunda kaldı.

Ajans Cumartesi sabahı tweet attı: “NASA, 27 Eylül Salı günü bir fırlatma fırsatından vazgeçiyor ve geri dönüş için hazırlanırken, Tropik Fırtına Ian ile ilgili hava tahminlerini izlemeye devam ediyor” dedi.

Ulusal Kasırga Merkezi, Karayipler’de bir yol çizerken, yol boyunca güç kazanmaya devam ederken, Ian’ın Pazar günü günün sonunda bir kasırgaya dönüşeceğini tahmin ediyor.

Ajans, Pazar sabahı itibariyle, 50 mil (85 km / saat) rüzgar hızına ulaştığını söyledi.

Fırtınanın, hafta ortasına kadar büyük bir kasırga olarak Florida’nın batı kıyısına ve Florida Panhandle’a ulaşmadan önce Cayman Adaları ve batı Küba üzerinde hareket etmesi bekleniyor.

O zamana kadar, saatte 109 mil (saatte 175 kilometre) rüzgar hızlarına sahip bir Kategori 3 kasırgası olabilir.

Tahminciler kesin yolu ve gücü belirlemek için çok erken olduğunu söylese de, Gürcistan kıyılarının bazı kısımları artık kasırganın belirsizlik konisi içinde yer alıyor.

Florida olası bir kasırgaya hazırlanırken, Kanada Cumartesi günü tropikal sonrası siklon Fiona tarafından dövüldükten sonra hasarı değerlendirmeye ve kurtarma çabalarına başlıyor.

Eskiden bir kasırga olan Fiona, doğu kıyısına çıkmadan önce Cumartesi günü erken saatlerde Nova Scotia’ya indi.

Haftanın başlarında, Porto Riko’yu vurdu ve en az 16 kişinin ölümüne neden oldu.

Kaynak : habervar.org/
https://www.independent.co.uk/news

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz