- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTürk Kadın Besteci, Amerikan Futbol Tarihine Geçti

Türk Kadın Besteci, Amerikan Futbol Tarihine Geçti

- Advertisement -spot_img
Amerikan Futbol Ligi (NFL) tarihinde ilk kez bir kadın besteci açılış müziklerini besteledi. Üstelik bu isim Türk sanatçı Pınar Toprak oldu.

Los Angeles’ta yaşayan Türk sanatçı Pınar Toprak, Prime Video’da yer alan “Thursday Night Football” tema şarkısını açıkladı. Amerikan Futbol Ligi (NFL) medya paketi için orijinal bir eser besteleyen ilk kadın besteci oldu.

Captain Marvel, Fortnite filminin müziklerini de besteleyen sanatçı, Emmy ödüllerine aday gösterilen ilk Türk sanatçı olma ünvanını da kazanmıştı.

Prime Video, Emmy adayı bestecinin “Thursday Night Football” özel yayını için orijinal bir nota ve tema müziği oluşturmak üzere görevlendirildiğini duyurdu. TNF marşı, tarihi Ocean Way’de iki gün boyunca kaydedildi. Nashville’deki stüdyoda Toprak, 70 kişilik bir orkestra yönetiyor.

“Thursday Night Football” müziği, oyun içinde NFL sezonu boyunca her Perşembe gecesi yayına eşlik edecek. Pınar Toprak, “Prime Video’da ilham veren ekiplerle birlikte çalışarak Perşembe Gecesi Futbolunun bir parçası olmak büyük bir onur ve zevkti” diyor.

Pınar Toprak film, televizyon ve video oyunları için ürettiği fon müzikleri ile tanınıyor. Captain Marvel (2019), The Lightkepers (2009), The Wind Gods (2013) ve The Tides of Fate (2018) ve Fortnite için yaptığı müzikler bunlar arasında yer alıyor. Üç Uluslararası Film Müziği Eleştirmenleri Birliği Ödülü kazandı.

Kaynak: abdpost.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz