- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDİBB Başkanı İmamoğlu, ABD’nin ilk Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen’i ağırladı

İBB Başkanı İmamoğlu, ABD’nin ilk Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen’i ağırladı

- Advertisement -spot_img

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ilk Türk Belediye Başkanı olan Chatham Belediye Başkanı Tayfun Selen’i ağırladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Twitter’daki ‘international’ (uluslararası) hesabından ziyarete ilişkin fotoğrafları paylaştı. İmamoğlu paylaşımına, “Amerika Birleşik Devletleri’nde seçilen ilk Türk asıllı belediye başkanı Tayfun Selen ile tanışmak benim için bir zevkti. Kendisine gelecek için en üst düzeyde başarılar diliyorum ve iki ülkenin şehirleri arasında işbirliği köprüleri kurmak için çalışacağına eminim.” yorumunu yazdı.

Tayfun Selen kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden 1992’de mezun olan 50 yaşındaki Selen, 1996’da ABD’ye yerleşerek 2017’de, yaşadığı, 12 bin nüfuslu Chatham’da önce belediye meclisine ardından da belediye başkanlığına seçilmiş, ABD’de bu göreve gelen ilk Türk olarak tarihe geçmişti.

Başkanlığına seçildiği Morris Bölge Yönetim Kurulunda bir önceki dönem üye olarak da görev alan Selen aynı zamanda, haziran ayında yapılacak ön seçimlerde New Jersey 11. Bölgeden Cumhuriyetçi Parti’nin Kongre üyesi adaylığına seçilmek için kampanya yürütüyor.

T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz