- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYAKanada'da 2 kardeş bıçakla 10 kişiyi öldürüp, 15 kişiyi de yaraladı

Kanada’da 2 kardeş bıçakla 10 kişiyi öldürüp, 15 kişiyi de yaraladı

- Advertisement -spot_img

Kanada’nın Saskatchewan eyaletinde, kardeş olduğu düşünülen Damien Sanderson ile Myles Sanderson adlı iki şahıs James Smith Cree Nation bölgesi ve Weldon kentinden başlayarak 13 noktada bıçakla saldırdıkları 10 kişiyi öldürerek, 15 kişiyi yaraladı. Olayın ardından bölgede yaşayan vatandaşlara “Gerekli olmadıkça dışarı çıkmayın” uyarısı yapıldı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP’nin Saskatchewan birimi tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, Damien Sanderson ile Myles Sanderson’ın pazar sabahı James Smith Cree Nation bölgesi ve Weldon kentinden başlayarak 13 noktada insanlara saldırı düzenledikleri belirtildi.

RCMP Saskatchewan Sözcüsü Rhonda Blackmore da eyaletin başkenti Regina’da düzenlediği basın toplantısında, “İlk belirlemelere göre saldırılarda 10 kişi öldü. Hastanelere yaralı olarak 15 kişi kaldırıldı. Yaralanıp da kendi imkanlarıyla hastaneye gidenlerin de olabileceğini düşünüyoruz. Bugün eyaletimizde olanlar korkunç. Açık konuşayım, hala 2 şüpheliyi arıyoruz. Saskatchewan ve komşu eyaletlerimizde yaşayanlardan uyanık olmalarını istiyoruz.” dedi.

Kanada'da 2 kardeş bıçakla 10 kişiyi öldürüp, 15 kişiyi de yaraladı

Görgü tanıkları, James Smith Cree Nation’da ambulans helikopterlerle 3 taşıma yapıldığını belirtti. RCMP ve yerel polis güçleri, halktan tedbirli olmalarını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi. RCMP, “Güvenli bir yerden ayrılmayın. Başkalarının evinize girmesine izin verirken dikkatli olun. Şüpheli kişilere yaklaşmayın. Araç kullanıyorsanız otostopçuları almayın.” uyarısında bulundu.

Kanada'da 2 kardeş bıçakla 10 kişiyi öldürüp, 15 kişiyi de yaraladı

RCMP’nin sosyal medya paylaşımlarında, şüphelilerin bulunması için “tehlikeli kişiler alarmı” yayınlandığı belirtildi ve “Şüpheliler kaçak olduğu için uyarının Manitoba ve Alberta eyaletlerine de uzatılmasını istedik.” açıklamalarını yaptı.

Kanada'da 2 kardeş bıçakla 10 kişiyi öldürüp, 15 kişiyi de yaraladı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 10 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı bıçaklı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Ayrıca polis, iki şüphelinin arandığını duyurdu. Trudeau yaşanan acı olay hakkında “James Smith Cree Nation ve Weldon, Saskatchewan’da 10 kişinin hayatına mal olan ve çok daha fazlasını yaralayan korkunç saldırılar karşısında şok oldum. Kanadalılar olarak, bu trajik şiddetten etkilenen herkes ve Saskatchewan halkı için yas tutuyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu devam eden bir durum olduğundan, bölgedeki herkesi uygun önlemleri alma konusunda kolluk kuvvetlerinin tavsiyelerini dinlemeye davet ediyorum. Saldırıların sorumluları adalete teslim edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Seyit Aydoğan

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz