- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYAİngiltere'de Boris Johnson'ın istifasının ardından yeni başbakan Liz Truss oldu

İngiltere’de Boris Johnson’ın istifasının ardından yeni başbakan Liz Truss oldu

- Advertisement -spot_img

İngiltere’de Boris Johnson’ın istifasının ardından yeni başbakan Liz Truss oldu. Başbakan adaylarından Rishi Sunak 60,399 oy alırken Truss 81,326 oy aldı. İngiltere’nin 3. kadın başbakanı olan Truss yarın Kraliçe Elizabeth ile görüşüp Kabine’sini açıklayacak.

İngiltere’de 7 Temmuz’da Başbakanlık ve iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden Boris Johnson’ın yerine geçen isim belli oldu.

İngiltere’de Dışişleri Bakanı Liz Truss ile eski Maliye Bakanı Rishi Sunak arasındaki Muhafazakar Parti liderliği yarışı sona ererken, oylama sonucunda Liz Truss’ın yeni başbakan olduğu duyuruldu. Başbakan adaylarından Rishi Sunak 60,399 oy alırken Truss 81,326 oy aldı. Açıklanan oylama sonucu sonrasında Liz Truss, Downing Street’teki Başbakanlık Ofisi olan “10 Numara”da göreve başlayacak.

Son Dakika! İngiltere'de Boris Johnson'ın istifasının ardından yeni başbakan Liz Truss olduLiz Truss

İngiltere’de Muhafazakar Parti, genel seçimler sonrasında Avam Kamarası’nda çoğunluğa sahip olduğu için, parti lideri aynı zamanda başbakan oluyor.

Yeni Başbakan Truss, yarın İskoçya’ya gidecek. İngiliz Kraliçe, ülkenin yeni başbakanından hükümeti kurmasını isteyecek. Kraliçe ile görüşmesinin ardından Truss başkent Londra’ya geçecek ve bir konuşma yapacak. Liz Truss’ın yarın yeni kabineyi açıklaması öngörülüyor.

Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz