- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBüyükelçi H. Murat Mercan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Türk-Amerikan toplumuna mesajı

Büyükelçi H. Murat Mercan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Türk-Amerikan toplumuna mesajı

- Advertisement -spot_img

Değerli vatandaşlarımız,

Şanlı tarihimizin mihenk taşlarından birini teşkil eden 30 Ağustos Zaferi’mizin 100. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletimizin 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı ve 30 Ağustos 1922’de kazandığımız kesin zaferle sonuçlanan kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi, Cumhuriyetimizin sarsılmaz temellerini tesis etmiştir.

Türk Milleti 30 Ağustos’ta, ülkemiz üzerindeki emelleri bertaraf etmiş ve topraklarımızın ebedi Türk yurdu olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Milletimiz bu zaferle, her türlü zorluğa karşı cansiparane mücadele kabiliyetini tekrar sergileyerek, dünya harp tarihinde yeni bir sayfa açmıştır.

Büyük Zafer’i mümkün kılan bağımsızlık, birlik ve beraberlik irademiz, bundan 100 sene önce olduğu gibi, bizlere günümüzde de yol göstermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş uygarlık yönünde emin adımlarla ilerlerken, insanlığa katkılarını artırmakta; bölgemize ve dünyamıza barış, güvenlik ve istikrar getirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta gelmek üzere, egemenlik ve bağımsızlık yolunda ömürlerini feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimizi saygıyla anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

H. Murat Mercan

Büyükelçi

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz