- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York Times tarifiyle Türk usulü salata

New York Times tarifiyle Türk usulü salata

- Advertisement -spot_img

The New York Times’tan yemek yazarı David Tanis, bir et yemeğinin yanına Türk şef Gamze İneceli’den öğrendiği patlıcanlı salatayı önerdi.

Oksijen Gazetesi’nde yer alan ve The New York Times’tan David Tanis’in hazırladığı habere göre Tanis, bu tarifi İstanbul’da şef Gamze İnceceli’den öğrendi. İnceceli’nin geleneksel tarifinde domateslerin ince ince doğrandığını ancak kiraz domatesleri ikiye veya dörde bölerek de bu salatanın yapılabileceğini söyledi.

Tanis’in verdiği tarif ise şöyle:

4-6 porsiyon / Süre: 30-40 dakika

Malzemeler:

1 iri patlıcan, 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 2 yemek kaşığı ve bir çay kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı tahin, 2 küçük diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı tam yağlı yoğurt, 1/2 çay kaşığı kavrulmuş kimyon, bir tutam kırmızı biber, bir tutam tarçın, tuz ve biber. 1 küçük ince doğranmış kırmızı soğan, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1/2 çay kaşığı sumak, 3 su bardağı (yaklaşık yarım kilo) doğranmış domates. Tercihen daha büyük çok renkli domates ile kiraz domates karışımı, 1/2 su bardağı kıyılmış kavrulmuş ceviz.

Servis için:

Isıtılmış lavaş veya pide ekmeği

Süsleme için: 

3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu, 3 yemek kaşığı maydanoz, 3 yemek kaşığı doğranmış nane yaprağı.

Hazırlanışı:

Bütün patlıcanın üzerinde birkaç delik açın ve kömürde ya da ocakta çevirerek közleyin. Patlıcanı kesme tahtasının üzerine koyun ve dikey olarak ikiye bölerek soğumasını bekleyin. Ardından kaşıkla etli kısımları alın çekirdekleri çıkarın. Patlıcanı kabaca doğrayın ve orta büyüklükte bir kaseye alın. 

2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, tahin, sarımsak, yoğurt, kimyon, kırmızı biber, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı bir çatalla çırpın ancak biraz pürüzlü bırakın. Tatların oda sıcaklığında karışması için bir kenara koyun, ardından tuzunu ayarlayın. Bir servis tabağına aktarın.

Doğranmış soğanı orta boy bir kaba koyun, tuz ve karabiber ekleyin. Nar ekşisi, sumak ve bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. İki yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın.

Doğranmış domatesleri ekleyip ve gerekirse biraz daha tuz serperek soğan karışımına ekleyin. Servis tabağına alıp üzerini cevizle süsleyin.

Ilık lavaş veya pide parçalarının üzerine patlıcan karışımını yayın ve bir tabağa yerleştirin. Her parçanın üzerine domates karışımından bir miktar dökün. Yine her parçanın üzerine bolca dereotu, maydanoz ve nane serpin. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz