- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMWhatsApp'a gelecek dört yeni özellik ne?

WhatsApp’a gelecek dört yeni özellik ne?

- Advertisement -spot_img

Meta şirketi çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp için kullanıcıların gizlilik ayarlarını kişiselleştirme seçeneğini artıran yeni özellikler ekleneceğini duyurdu. 

Açıklanan yeni özelliklere göre, kullanıcılar artık WhatsApp gruplarından sessizce çıkabilecek, çevrim içi durumlarının kimler tarafından görüntülenebileceğini kontrol edebilecek ve “bir kez görüntüle” özelliğiyle gönderilen fotoğraf ve videolardan ekran görüntüsü alınmasını engelleyebilecek.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckenberg yeni özelliklerin WhatsApp mesajlaşmalarını “yüz yüze görüşmeler kadar özel ve gizli” tutmaya yardımcı olacağını söyledi.

WhatsApp ayrıca gönderilen mesajların silinebilme süresinin de uzatılacağını bildirdi. Buna göre, gönderilen mesajlar muhatabı tarafından görüntülenmeden önce 2 buçuk güne kadar silinebilecek.

Diğer üyelere bildirim gitmeden gruplardan çıkılabilecek

Mevcut haliyle WhatsApp grubunun bir üyesi gruptan ayrıldığında diğer üyeler bilgilendiriliyordu. Yeni özellikle kullanıcılar gruptan sessizce ayrılmayı seçebilecek ve bildirim yalnızca grubun yöneticisine gönderilecek.

Çevrim içi durum görüntüleme özelliğinde yapılan değişiklikle ise bir kullanıcı aktif olduğunun kimler tarafından görülebileceğini kontrol edebilecek.

Ürün Müdürü Ami Vora, yeni özelliklerin insanların mesajları üzerinde daha fazla kontrol ve mahremiyete sahip olmalarına yönelik adımların bir parçası olduğunu söylüyor.

euronews

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz