- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYA9 yaşında, IQ'su 158: Stephen Hawking ve Einstein ile aynı seviyede

9 yaşında, IQ’su 158: Stephen Hawking ve Einstein ile aynı seviyede

- Advertisement -spot_img
Dünyanın en popüler bilim insanlarından İngiliz fizikçi Stephen Hawking ve Alman bilim insanı Albert Einstein’ın IQ’suna sahip bir çocuk keşfedildi.

Meksika’da yaşayan 9 yaşındaki Michelle Alejandra Arellano Guillen, bilim dünyasını heyecanlandırdı.

CNN’in İspanyolca yayın yapan platformunda yer alan haberde 9 yaşındaki Michelle’in IQ’sunun 158 olduğu tespit edildi. Alman bilim insanı Albert Einstein ve İngiliz bilim insanı Stephen Hawking’in IQ seviyesiyle eş değer olan bu oran gündem oldu.

‘İNSAN HAYATI KURTARMAK İSTİYORUM’

Henüz eğitimine devam eden 9 yaşındaki Michelle, bir aktrist ve deniz biyoloğu olmak istediğini söylerken, otizmli çocuklara yardım etmek ve kanserle mücadeleye katkı sağlamak istediğini de dile getirdi.

Anne ve babası cerrah olan Michelle, “Ben annem ve babam gibi insan hayatını kurtarmak istiyorum” dedi. Henüz 9 yaşında olmasına rağmen İspanyolcanın yanı sıra İngilizce, Fransızca, Almanya ve İtalyanca konuşabilen Michelle’in, İngilizce’yi 1.5 yaşındayken babasından öğrendiği de belirtildi.

Kızlarının IQ testinden çıkan sonuca şaşırdıklarını söyleyen ebeveynleri, “Onun farklı bir öğrenme hızı olduğu için geleneksel okullardan ziyade özel bir okula yazılmasını istiyoruz” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz