- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDHızla Yayılan California Orman Yangını 10 Yapıyı Yok Ediyor

Hızla Yayılan California Orman Yangını 10 Yapıyı Yok Ediyor

- Advertisement -spot_img

Yetkililer, California’da Sierra Nevada eteklerinde hızla büyüyen bir orman yangınının Cuma günü bir gecede 10 yapıyı yok ettiğini ve 2.000 kişiyi daha tehdit ettiğini söyledi.

Oak yangını olarak adlandırılan yangın, Fresno’nun yaklaşık 70 mil kuzeyindeki Mariposa County’deki Midpines’de Cuma öğleden sonra saat 2’de başladı ve CalFire’ın bir raporuna göre bir gecede 6.555 dönüm veya 10 mil kareden fazla büyüdü. devletin itfaiye teşkilatı. Cuma günü saat 23.00’e kadar yangın 4.000 dönümden biraz fazla bir alanı kaplamıştı.

CalFire, yangının “patlayıcı doğasının” konuşlandırılan 400 itfaiyeci ve dört helikopter için bir meydan okuma oluşturduğunu söyledi. Ajans bir güncellemede, Cumartesi sabahı yangının yüzde sıfır kontrol altına alındığını söyledi. CalFire sözcüsü Natasha Fouts, bunun sezonun şimdiye kadarki en hızlı büyüyen yangını olduğunu ve yaklaşık 10 mil uzakta Yosemite Ulusal Parkı’nda yanmaya devam eden Washburn yangınının hızını aştığını söyledi.

Yangından birkaç mil ötedeki bir bölge için tahliye emri verildi ve yetkililer çok sayıda yolu kapattı. Vatandaşlardan yaralanan olup olmadığı bilinmiyor. Mariposa İlköğretim Okulu’nda bir Amerikan Kızılhaç istasyonu açıldı. Yıkılan yapıların yanı sıra beş bina daha hasar gördü.

Bayan Fouts, itfaiye yetkililerinin yangını önümüzdeki haftaya kadar kontrol altına almayı beklemediğini söyledi.

Yangının nedeni hala araştırılıyor, ancak Cuma gecesi yayınlanan bir rapor, bölgedeki bitki örtüsünün “sıcak, kuru hava ve kuraklık nedeniyle yeni nokta yangınlarına çok açık” olduğunu ve ağır yakıtların, kuvvetli rüzgarların ve alçak nem de yangın davranışını etkiliyordu. Mariposa ilçesinin tamamında kuraklık yaşanıyor. Ulusal Entegre Kuraklık Bilgi Sistemi bir devlet kurumu ve bu şu anda ilçe için kaydedilen en kurak yıl.

Kaynak: Amerika Haberleri

KategorilerKaAmerika Haberleri
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz