- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDFBI, kaçak ‘Kripto Kraliçesi’nin başına 100 bin dolar ödül koydu

FBI, kaçak ‘Kripto Kraliçesi’nin başına 100 bin dolar ödül koydu

- Advertisement -spot_img
FBI, dünya çapında milyonlarca yatırımcıyı etkileyen devasa bir dolandırıcılık planına liderlik ettiği iddiasıyla Ruja Ignatova’nın “En Çok Aranan 10 Kaçak” listesine eklendiğini duyurdu

FBI New York, şehrin Güney Bölgesi’ndeki ABD Savcılığı ve IRS Kriminal Soruşturma Newark Saha Ofisi ile birlikte “Kripto Kraliçesi” olarak anılan Ruja Ignatova’yı, yatırımcıları dolandırdığı iddiasıyla “En Çok Aranan 10 Kaçak” listesine aldı.

FBI, Ignatova’nın tutuklanmasına yol açacak bilgiler için 100 bin dolara kadar ödül verileceğini açıkladı.

Bir federal büyük jüri Ignatova’yı suçladı ve New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi Ekim 2017’de tutuklama emri çıkardı. Şubat 2018’de, Ignatova’yı “sanal ortamda dolandırıcılık, kara para aklama, menkul kıymet dolandırıcılığı” ile suçlayan iddianame hazırlandı.

Müfettişler, Ignatova’nın büyük çaplı bir dolandırıcılık eyleminde yer aldığını ileri sürdü.

Ignatova ve suç ortaklarının, yaklaşık 2014’ten başlayarak, dünyanın her yerindeki yatırımcıları milyarlarca doları dolandırdıkları iddia ediliyor.

İddiaya göre, Ruja Ignatova, sözde bir kripto para birimi pazarlayan Bulgaristan merkezli OneCoin Ltd.’nin kurucusu. Ignatova, dolandırıcılık planını uygulamak için OneCoin’e yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yanlış beyanlarda bulundu. Kurbanlara, OneCoin paketleri satın almak için yatırım fonlarını şirketinin hesaplarına aktarma talimatı verdi.

OneCoin’in yatırımcılarını 4 milyar dolardan fazla dolandırdığına inanılıyor. Ignatova, Ekim 2017’ye kadar OneCoin’in yöneticiliğini yapıyordu.

Ignatova’nın, 25 Ekim 2017’de Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gittiği tespit edildi.

FBI, Ruja Ignatova’nın sahip olduğu Alman pasaportu ile Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Almanya, Rusya, Yunanistan veya Doğu Avrupa’ya seyahat edebileceği bilgisini paylaştı.

Ignatova’nın nerede olduğu hakkında bilgisi olan herkesin 1-800-CALL-FBI’dan FBI’ı araması veya Tips.fbi.gov adresinden çevrimiçi ihbarda bulunması istendi.

“Kripto Kraliçesi”nin tutuklanmasına yol açan bilgiler için 100 bin dolara kadar ödül verileceği bildirildi.

FBI ayrıca, henüz kimliği belirlenmemiş daha fazla kurban olabileceğine inanıyor ve mağdurların 1-800-CALL-FBI’dan FBI’ı aramalarını öneriyor.

The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz