- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBrittney Griner Rusya’da suçunu kabul etti

Brittney Griner Rusya’da suçunu kabul etti

- Advertisement -spot_img
WNBA yıldızı Brittney Griner Perşembe günü Rusya’da uyuşturucu bulundurma ve kaçakçılık suçlamalarını kabul etti ama ancak suç işleme niyeti olmadığını söyledi

Mart ayında Moskova’nın Sheremetyevo havalimanında uyuşturucu bulundurmak suçlamasıyla tutuklanan ve o günden bu yana Rusya’da hapiste olan Amerikalı basketbolcu  Brittney Griney son duruşmada suçunu kabul etti.

Griner’in temsilcileri yaptıkları açıklamada WNBA yıldızının uyuşturucu bulundurma suçlamalarını kabul ettiğini doğruladı.

Rus basınında yer alan haberlere göre Griner duruşmada bir tercüman aracılığıyla aceleyle bavulunu topladığı için istemeden hareket ettiğini söyledi.

“Rus yasalarını çiğneme niyetim yoktu”

Griner mahkemede, “Hakkımdaki suçlamaları kabul etmek istiyorum, ancak herhangi bir Rus yasasını çiğnemeye niyetim yoktu. Bavulumu aceleyle toplarken yanlışlıkla onları da almışım” şeklinde ifade verdi.

Mart ayında Moskova’nın Sheremetyevo havaalanında gözaltına alınan ve daha sonra yasadışı esrar bulundurmakla suçlanan ABD’li basketbolcu Brittney Griner, 7 Temmuz 2022’de Rusya’nın Moskova dışındaki Khimki kentindeki duruşmada yargılandı.

10 yıl hapis cezası alabilir

Griner uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunursa, Rus hapishanesinde 10 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Kendi el yazısıyla yazılmış mektubu Beyaz Saray’a teslim edilen WNBA oyuncusu, Rusya’da “sonsuza kadar” hapsedilmesinden ne kadar korktuğunu yazdı.

Moskova’daki ABD Büyükelçiliği misyon şef yardımcısı Elizabeth Rood, duruşmanın ardından gazetecilere Griner ile mahkeme salonunda konuştuğunu ve Başkan Joe Biden’dan okuduğu bir mektubu paylaştığını söyledi.

Griner için “İyi yemek yiyor, kitap okuyabiliyor ve bu koşullar altında iyi gidiyor”  diyen Rood, “ABD hükümetinin en üst düzeyde, Bayan Griner’ı ve haksız yere gözaltına alınan tüm ABD vatandaşlarını güvenli bir şekilde eve getirme taahhüdünü bir kez daha vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz