- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey’de aşı kartı sahtekarlığı

New Jersey’de aşı kartı sahtekarlığı

- Advertisement -spot_img
Bayonne’den bir eczacı, COVID-19 aşı kayıt kartlarını gizli polislere üç kez her biri 250 dolara iğne yapmadan sattığı iddiasıyla tutuklandı

New Jersey Genel Ofisi’ne göre, C Bulvarı’nda AllCare Eczanesini işleten lisanslı eczacı Christina Bekhit, bu ay tutuklandı.

İkinci derece bilgisayar suçları faaliyeti, üçüncü derece kamuya açık bilgileri kurcalama ve dördüncü derece imha, tahrifat veya tıbbi bakım kayıtlarını değiştirme ile suçlandı.

37 yaşındaki Bekhit’in, suç duyurusuna göre, sahte aşı kayıt kartlarının gizli görevdeki araştırmacılara her biri 250 dolara üç ayrı olayda sattığı iddia ediliyor.

Başsavcı Vekili Matthew Platkin yaptığı açıklamada, “Kartlar, Bekhit’e işinin aşı olması gerektiğini söyleyen bir gizli araştırmacı da dahil olmak üzere, alıcılara hiç uygulanmayan aşıların aşı tarihlerini ve lot numaralarını gösteriyordu” dedi.

Platkin, şikayette Bekhit’in New Jersey Bağışıklama Bilgi Sistemi veri tabanına yanlış aşı bilgileri girdiğini ve bireylerin COVID-19 aşıları yaptırmadıkları halde aldıklarını gösterdiğini söyledi.

Platkin’e göre, New Jersey’de eczane uygulama lisansına ek olarak, Bekhit eyalet kurulu tarafından New Jersey’de aşıları yönetmek için ayrıca yetkilendirildi.

Devlet yetkilileri, Behkit’in Ocak ayında gizli bir Bayonne polis memuruna sahte bir aşı kartı sattığı iddiasını öğrendikten sonra soruşturmaya başladı.

Platkin yaptığı açıklamada, gizli görevliyle görüşmesi sırasında Bekhit’in “gerçekten aşı yaptırmak isteyip istemediğini” sorduğu iddia edildi.

Platkin, gizli görevli olmadığını söylediğinde Bekhit’in kendisine iki aşı tarihini içeren ve eyaletin bağışıklama veri tabanına girilecek bir aşı kartı satmayı teklif ettiğini söyledi.

Platkin, “Bekhit’in eczaneden ayrılmadan önce gizli görevliye ‘tanıdığınız biri aşı kartı istiyorsa bana getirin’ dediği iddia edildi” dedi.

Platkin, devletten iki gizli müfettişin daha sonra Şubat ve Mart aylarında Bekhit’i ziyaret ettiğini ve iddiaya göre sahte aşı kartları için ödeme kabul ettiğini ve devlet veri tabanına yanlış bilgiler girdiğini söyledi.

Eyaletin profesyonel ruhsatlandırma kurullarını denetleyen New Jersey Tüketici İşleri Birimi, eyalet Eczacılık Kurulu’nun Bekhit’in tutuklanmasından haberdar edildiğini ve Platkin’e göre, “uygunsa, mesleki kimlik bilgilerine karşı disiplin cezası uygulayacağını” söyledi.

Yetkililer, suçlu bulunursa Bekhit’in 16 yıldan fazla hapis ve 170 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz