- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York’ta 24 milyon dolar değerinde uyuşturucu ele geçirildi

New York’ta 24 milyon dolar değerinde uyuşturucu ele geçirildi

- Advertisement -spot_img
ABD kolluk güçlerinin Bronx’ta gerçekleştirdiği baskında, yaklaşık 24 milyon dolar değerinde 114 kilogram çeşitli uyuşturucu maddeye el koyuldu

Yetkililer, Mount Hope semtinde uyuşturucu deposu olarak kullanılan bir dairede yaklaşık 110 kilo eroin, fentanil ve kokainin yanı sıra 50 kilo kristal met ve fentanil içerdiğine inanılan 75.000 kadar sahte hapa el konduğunu bildirdi.

DEA Özel Sorumlusu Frank Tarentino, “Veriler yalan söylemez, New York, sokaklarımızı fentanil ile dolduran ve rekor oranlarda insanın ölümüne yol açan uyuşturucu şebekelerinin kuşatması altında. Bu önemli baskın, günümüzün uyuşturucu kaçakçılarının zehirli karışımlar yapmak için tüm malzemelere sahip olduğunu kanıtlıyor” dedi.

NYC Özel Narkotik Savcısı Bridget Brennan da yaptığı açıklamalarda, dairenin, şehirdeki ölümcül uyuşturucular için bir “Amazon deposu” gibi hizmet verdiğini, Bronx Bölge Savcısı Darcel Clark ve NYPD Komiseri Keechant Sewell’in de uyuşturucuları zehir olarak nitelendirdiğini söyledi.

Clark, “Bu el koyma, Bronx’ta, burada ve metropolde neyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Açıklamaya göre, yerel, eyalet ve federal memurları içeren bir DEA görev gücü, baskın sırasında kaçmaya çalışan Mota Plasencia’yı, üzerinde yaklaşık 20 kilo uyuşturucu ile yakaladı.

39 yaşındaki Plasencia, insan tacirliği ve uyuşturucu ticaretinden suçlanacak.

Bazı paketlerin üzerinde Toyota ve Audi gibi rastgele isimler ve Dockers logosunun olduğu bilgisi paylaşıldı.

Polis ayrıca, uyuşturucu kullanma gereçleri, 80 adet tüfek mermisi ve birden fazla takma isme ait kanıtlar bulunduğunu söyledi.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz