- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey’de gelecek eğitim yılı için velilere müjde: 9 günlüğüne kaldırılacak

New Jersey’de gelecek eğitim yılı için velilere müjde: 9 günlüğüne kaldırılacak

- Advertisement -spot_img
New Jersey Valisi Phil Murphy, eyalette birçok bölgede henüz okullar kapanmadan gelecek dönem için velilere ve öğretmenlere müjdeli haber verdi. Murphy, okul sezonu öncesi 9 günlük dönemde  eğitim malzemeleri başta bir çok ürünün vergiden muaf olacağını açıkladı.

New Jersey Valisi Phil Murphy, eyalette birçok bölgede henüz okullar kapanmadan gelecek dönem için velilere ve öğretmenlere müjdeli haber verdi. Murphy, okul sezonu öncesi 9 günlük dönemde eğitim malzemeleri başta bir çok ürünün vergiden muaf olacağını açıkladı.

New Jersey Valisi Phil Murphy, dün sosyal medya hesabından velileri, eğitimcileri ve öğrencileri ilgilendiren bir mesaj paylaştı. Murphy müjde niteliğindeki paylaşımında “27 Ağustos – 5 Eylül tarihleri ​​arasında New Jersey’de okula dönüş satış vergisi tatili olacak” ifadelerini kullandı.

Yönettiği eyalette birçok bölgede henüz okulların tatile dahi girmediği yaz sezonu öncesi 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi müjdeli bir açıklama yapan Murphy, okul malzemelerinin, okulda sanatsal faaliyetlerde kullanılan tüm malzemelerin, kitap vs gibi eğitimde kullanılan tüm ürünlerin, bilgisayarların ve okul bilgisayar malzemelerinin 9 günlüğüne vergiden muaf tutulacağını bildirdi.

NJ bu kararla 75 milyon dolarlık vergi gelirinden vazgeçiyor

Murphy bu önemli kararı sosyal medyadan duyurmadan önce ilk olarak eyalet Yasama Meclisine liderlik eden Demokratlarla birlikte basının önünde açıkladı. Açıklamalar sırasında bir devlet hazinesi sözcüsü, okul eşyalarında 9 günlük vergi muafiyetinin hem çevrimiçi hem de yüz yüze satışlar için geçerli olacağını, NJ eyaletinin bu muafiyet sonucunda 75 milyon dolarlık vergi gelirinden vazgeçeceğini tahmin ettiğini belirtti..

The Anatolia Post
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz