- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey ve New York, FIFA 2026’ya ev sahibi oldu

New Jersey ve New York, FIFA 2026’ya ev sahibi oldu

- Advertisement -spot_img
Dünyanın en çok ilgi çeken turnuvası unvanını elinde bulunduran Dünya Kupası’nın 2022 ayağı için sayılı günler kala New Jersey ve New York, FIFA 2026’nın ev sahibi eyaletleri oldu

23. Dünya Kupası’nın, Kuzey Amerika’da düzenleneceği ve ev sahibi ülkelerin ABD, Kanada ve Meksika olacağı açıklanmıştı. New Jersey ve New York turnuvaya ev sahipliği yapmak için güçlerini birleştirdi. NJ ve NY’nin lobi çalışmaları meyvelerini verdi ve iki eyalet FIFA tarafından karşılaşmaların ev sahibi olarak seçildi. ABD’de oynanacak karşılaşmalar için bu iki eyaletteki stadyumlar kullanılacak.

İki eyaletin üst düzey yöneticileri “Nihai spor ve deneyimi yaratarak gelecek nesillere ve futbol taraftarlarına ilham verecek kalıcı bir miras bırakmayı taahhüt ediyoruz. 2026 FIFA Dünya Kupası’nı bir bütün olarak ağırlamaya hazırız” mesajı vermişti.

New York Belediye Başkanı Eric Adams ve New Jersey Valisi Phil Murphy bu gece FIFA’nın New York/New Jersey’nin 2026 FIFA Dünya Kupası için ev sahibi şehir olarak seçildiğine dair duyurusunu birlikte kutladı. Belediye Başkanı Adams ve Vali Murphy, Liberty Eyalet Parkı’nda bu önemli olayı kutlamak için futbol taraftarları, oyuncular ve oyunun her seviyesinden destekçilerin katıldığı bir izleme partisine öncülük etti. New York Belediye Binası, Empire State Binası ve New York City’nin beş ilçesindeki ve New Jersey Eyaleti’ndeki diğer ikonik simge yapılar ve stadyumlar kutlama mesajlarıyla aydınlanırken, kutlamaların bölgede yankılanması bekleniyor. New York City ve New Jersey, 2026 FIFA World Cup™ sırasında East Rutherford, New Jersey’deki MetLife Stadyumu’ndaki maçlara ev sahipliği yapmak için ortak bir teklif sundu.

New Jersey Valisi Phil Murhpy de sosyal medya  hesabından “2026 FIFA  Dünya Kupası ev sahipliği şehir seçimi izleme partisi”ni canlı yayınladı.

New York City ve New Jersey, 2026 FIFA World Cup™ sırasında East Rutherford’da bulunan MetLife Stadyumu’nun maçlara ev sahipliği yapması için ortak bir teklif sundu.

Adams: En büyükler buluşuyor

Belediye Başkanı Adams, “Dünyanın en büyük spor etkinliği en büyük sahneye geliyor ve New York şehri dünyayı bölgemize davet etmek için sabırsızlanıyor” dedi. Adams heyecanını şu sözlerle dile getirdi: “New York City, 2026 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaktan heyecan duyuyor ve hiç uyumayan şehre heyecan geliyor. Tüm ziyaretçilerimizi eğlendirmek için birinci sınıf restoranlar, oteller, gösteriler ve daha fazlasıyla ivme burada bitmiyor. Dünya Kupası sadece büyük bir destek sağlayarak ekonomimizi güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda FIFA ve futbol sporunu tüm Amerika’ya tanıtacak. Dünyanın en büyük ve renkli şehirlerinden birinin ve futbolseverlerle dolu bir kentin belediye başkanı olarak, şehrimizin bu dünya oyununun çeşitliliğini temsil ettiğini biliyorum ve 2026’da dünyayı karşılamaya daha hazır olamazdık.”

Dünyanın en büyük spor etkinliğinin ev sahibiyiz

New Jersey Valisi Phil Murphy de, konuşmasında şunları söyledi: “2026 FIFA Dünya Kupası’na Hudson’daki komşularımızla birlikte ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz ve güzel oyunun hak ettiği birinci sınıf deneyimi sunmaya tamamen hazırız. Gelecekteki New Jersey’li nesiller, küresel bir pandeminin hemen ardından, dünyanın en büyük spor etkinliğinin dünyanın en büyük bölgesinde ev sahipliği yaptığını sevgiyle hatırlayacak. Kalıcı küresel mirasımıza ek olarak, ev sahibi bölge olarak, önemli ekonomik faaliyet ve etkinin yanı sıra eyaletimizin zengin kültürel çeşitliliğini sergileme fırsatlarından da yararlanacağız. Bugün ve her gün dünyaya hoş geldiniz derken, kapsayıcılık ve birlik değerlerinin yalnızca Dünya Kupası’nın değil, New Jersey’li olarak kim olduğumuzun da temeli olduğunu hatırlatıyoruz.”

“Milyonlarca kişiye unutulmaz bir deneyim yaşatacağız”

New York Valisi Kathy Hochul, da “Dünya çapında milyonlarca kişiye unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırız diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın herhangi bir yerindeki en misafirperver ve çeşitli topluluklardan bazılarıyla New York, FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için doğal bir seçimdir” dedi. “Eşsiz kültürel deneyimlerimiz ve sayısız turistik yerimiz, bizi bu tarihi yarışmanın tadını çıkarmaya gelecek binlerce hayran için ideal bir mekan haline getiriyor. New York ilgi odağı olmak için yapıldı. Bunu mümkün kılan herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz