- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey’in en büyük üçüncü kenti olan Paterson’da elektrikli araç devrimi yaşanıyor

New Jersey’in en büyük üçüncü kenti olan Paterson’da elektrikli araç devrimi yaşanıyor

- Advertisement -spot_img
Belediye Başkanı Andre Sayegh, yeni alınan elektrikli araçlar sayesinde benzin fiyatlarının yaşadığı yükselişlerden korunurken bir yandan da çevre kirliliğinin de önüne geçileceğini söyledi

İkinci dönem seçimlerini başarıyla geçen ve Patersonlulardan ikinci 5 yıl için onay alan Başkan Andre Sayegh yeni döneme hızlı başladı.

Sayegh özellikle benzin fiyatlarındaki artış nedeniyle yakıttan tasarruf etmek için belediye filosundaki araçlar elektrik motorlu olanlarla yenilemeye başladıklarını duyurdu.

İlk etapta 35 adet elektrikli araç aldıklarını belirten Sayegh yeni filonun fotoğraflarını sosyal medya hesabından da paylaştı.

Elektrikli ilk ambulans Paterson’da

Alınan araçlar arasında binek otomobiller çoğunlukta ancak Paterson elektrikli araç hamlesi ile ABD sınırları içinde elektrikli ambulansa sahip olan ilk şehir unvanını da elde etti.

Başkan Andre Sayegh, elektrikli araçların sayısının artmasının yakıttan tasarruf sağlanmasında büyük etkisinin olacağını kaydetti.

Bu adım ayrıca Paterson’u en çevreci belediyeler arasına da soktu. Benzinli araçlardan vazgeçilmesi ile karbon salınımı da azaltılacak.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh “Benzin fiyatlarının yükselmesiyle, yakıttan tasarruf etmek için filomuzu elektriklendirmemiz kesinlikle şart. Şimdiden 35 elektrikli araç satın aldık ve Paterson artık ülkede elektrikli ambulansa sahip ilk şehir olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz