- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey’de Middletown anaokulunda, silahlı polis istihdam edilecek

New Jersey’de Middletown anaokulunda, silahlı polis istihdam edilecek

- Advertisement -spot_img
Teksas’ın Uvalde kentindeki ilkokula yapılan saldırının yankıları sürüyor. 19 öğrenci ve 2 öğretmen ölümüm ile sonuçlanan saldırıdan sonra New Jersey’de Middletown’daki bir anaokulu 2022-23 akademik yılının sonuna kadar binalarına emekli polisler yerleştirecek.

9 bin 200’den fazla öğrencisi olan Monmouth County’deki 12. okul bölgesinin en büyük anaokulu olan Middletown, 16 okulun her birinde Sınıf III özel bir görevliye sahip olacak.

New Jersey Okul Kurulları Derneği’ne göre, Sınıf III memurlar son üç yıl içinde emekli olmuş ve 65 yaşından küçük polisleri tanımlıyor.

Eğitim kurulu başkan yardımcısı Jacquelin Tobacco yaptığı açıklamada, “Bu eylem, akıl sağlığı hizmetleri için artan fonla birlikte, yönetimimizin, yönetim kurulumuzun ve ilçemizin çocuklarımızı her şeyden önce koyma taahhüdüdür” dedi.

Okul bölgesi polislerle 2021-22 öğretim yılının sonuna kadar saatte 50 dolar ve 2022-23 öğretim yılında saatte 35 dolardan fazla ücret olmamak üzere bir anlaşmaya vardı.

Middletown Belediye Başkanı Tony Perry, Twitter’da silahlı polisleri okullara yerleştirme kararının geç kalmış bir karar olduğun söyledi.

Perry, “Belediye başkanı olarak ilk yılımda bunu yapmaya çalıştım ama ne yazık ki o zamanlar okullarda silahlı polis istenmiyordu” dedi.

Teksas’taki silahlı saldırıdan bir gün sonra, eyalet Başsavcısı vekili Matthew Platkin, Eyalet Polisine ve eyaletteki 21 bölge savcısının tümüne ” New Jersey’deki okullarda kolluk kuvvetlerinin varlığını derhal etkili bir şekilde artırma” talimatı vermişti.

Middletown polisi, Uvalde katliamının ardından “halk, ilçedeki ilkokul, ortaokul ve liselerin kampüslerinde üniformalı polis ve işaretli devriye arabalarının varlığında bir artış gözlemleyebilir” açıklaması yaptı.

Müfettiş Mary Walker, bölgenin okulların güvenliğini sağlamak için polisle çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Walker, “Middletown polisi ve okul bölgemiz arasındaki işbirliği, güvenli bir okul ortamının sürdürülmesinde etkilidir. “Güvenlik prosedürlerimizi ve uygulamalarımızı sürekli olarak değerlendirirken, öğrencilerimizin, personelimizin ve ziyaretçilerimizin güvenliğini sağlamak için günlük olarak sağladıkları desteğe ve ayrıca uzmanlıklarına değer veriyoruz” demişti.

Kaynak Haber: The Anatolia Post

 
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz