- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York'ta milyon dolarlık vurgun yapan çete çökertildi! Türk vatandaşı Akasya Yaşaroğlu...

New York’ta milyon dolarlık vurgun yapan çete çökertildi! Türk vatandaşı Akasya Yaşaroğlu da sorguya alındı

- Advertisement -spot_img
Mağaza ve eczanelerden milyonlarca dolarlık lüks ürün çalarak daha sonra bu malları internetten satışa çıkaran 41 kişilik çete yakalandı. Operasyonda çetenin başı olduğu ileri sürülen 3.8 milyon dolar değerindeki ürüne ve 300 bin dolar nakit paraya el konuldu. Ele geçirilen çete üyeleri arasında Akasya Yaşaroğlu adlı bir Türk vatandaşı da bulunuyor. 26 yaşındaki Yaşaroğlu, eğer suçlu bulunursa 8 ila 25 yıl arası hapis cezası alacak.

New York polisi ve New York Baş Savcılığı tarafından ortaklaşa yürütülen 3 yıllık operasyon sonunda, mağaza ve eczanelerden milyonlarca dolarlık lüks mal ve ürün çalıp bunu eBay’den satan 41 kişilik bir çetenin yakalandığını duyurdu. Savcılık iddianamesinde Türk vatandaşı Akasya Yaşaroğlu’nun da ismi yer aldı.

CNN Türk'te yorumculuk yapmıştı, hırsızlık çetesi üyesi çıktı – Süper Kulüp

Operasyonda, çetenin başı olduğu ileri sürülen Roni Rubinov’a ait 3.8 milyon dolar değerindeki ürüne ve 300 bin dolar nakit paraya el konulduğu ifade edildi. Yaşaroğlu’nun da aralarında bulunduğu sanıkların; çeşitli işletme yolsuzlukları, kara para aklama, çalıntı mal bulundurma suçları, dolandırıcılık planı ve komplo ile suçlandığı belirtildi. New York Belediye Başkanı Adams açıklamada, “Bu sadece hırsızlık değildi, aynı zamanda organize bir suç çetesinin parçası olarak mağazalara giren ve rafları boşaltan insanlardı. Bu devasa perakende hırsızlık planı, büyük mağazalardan büyük zincirlere ve bağımsız işletmelere kadar ekonomimizin her düzeyini etkiledi” dedi.

ABD'de milyon dolarlık vurgun yapan çete çökertildi! Türk vatandaşı Akasya Yaşaroğlu da sorguya alındı

Çetenin çaldığı ürünler arasında tasarımcı kıyafetleri, el çantaları ve diğer lüks moda ürünleri yer aldığı ifade edilerek makyaj malzemelerinden reçetesiz lüks eczane ürünlerine kadar bir çok perakende ürünün çalınarak eBay’de satılmasından büyük miktarda para elde edildiği ifade edildi.

Kişilerin evlerine yapılan baskın sonrasında Amazon, Walgreens, Visa, Apple iTunes, American Express ve Pottery Barn dahil olmak üzere yaklaşık 60 farklı perakendeciye ait 550’den fazla hediye veya nakit alışveriş kartı ele geçirildiği ayrıca 300 bin dolar nakit paraya el konulduğu belirtildi. Çalıntı malların eBay’de ‘Treasure-Deals-USA’ adlı online mağaza üzerinden satıldığı ifade edildi. Akasya Yaşaroğlu suçlu bulunursa, 8 ila 25 yıl arası hapis cezası alabileceği belirtildi.

Kaynak: Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz