- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey kasabasına yıldırım sensörleri kurulacak

New Jersey kasabasına yıldırım sensörleri kurulacak

- Advertisement -spot_img

New Jersey kasabası Brick ’te, geçen yaz komşu kasabada bir cankurtaranın yıldırım düşmesi sonucu ölümünün ardından, plaj personelini ve ziyaretçileri korumak için yıldırım tahmin ve tespit ekipmanı kurulması planlanıyor

Brick yetkilileri daha önce yıldırım sensörleri taktırmak istemiş, ancak yüksek maliyet nedeniyle vazgeçmişti. Yakındaki Berkeley Kasabası’ndaki South Seaside Park’taki ölümcül yıldırım çarpması, Brick yetkililerinin fikri tekrar gözden geçirmesine ve kasabanın 2022 bütçesinde yıldırım tespiti için 40 bin doları onaylamasına neden oldu.

Brick’in eğlence direktörü Dan Santaniello, Thor Guard tespit sistemini araştırdığını ve ilk elden görmek için şubat ayında Florida’daki Marco Adası’nı ziyaret ettiğini söyledi.

Santaniello, sistemi atletik kompleksi için kullanan Stafford Township ile de görüştü.

Stafford Township’in eğlence müdürü Jason Hazelton, yıldırım uyarı sistemi için, “Daha mutlu olamazdık, harika bir alet” dedi.

Hazelton, makinenin yaklaşık 45 dakikalık gelişmiş uyarı verdiğini ve bunun yalnızca bir araç olmasına rağmen, onu ek bir koruma katmanı olarak gördüğünü söyledi.

Jersey Shore sahillerindeki en az beş ölümcül vaka dahil olmak üzere, New Jersey’de son 21 yılda yıldırım düşmesi sonucu en az 18 kişi hayatını kaybetti.

Santaniello, cihazların temmuz ortasına kadar Brick Beach One ve Brick Beach Three’ye kurulmasının planlandığını belirtti.

Dan Santaniello, radar cihazlarından farklı olarak, küçük kubbeli sistemin elektrik akımlarını algılayarak çalıştığını söyledi. Cankurtaranların arka ofisinde, diğer ölçümlerin yanı sıra, ısı endeksini ve rüzgar hızını gösteren canlı bir radar da bulunacak.

Sistem elektrik akımını algıladığında bir siren çalacak ve bir flaşör kırmızı renkte yanıp sönerek insanlara sahilden uzaklaşmaları yönünde ikazda bulunacak. Santaniello, makinenin 30 dakika boyunca yıldırım algılamaması durumunda yeşil bir flaş ışığıyla birlikte başka bir siren çalacağını söyledi.

The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz