- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDCalifornia Bütçesi 97.5 Milyar Dolar Fazla Verdi

California Bütçesi 97.5 Milyar Dolar Fazla Verdi

- Advertisement -spot_img
California Eyaleti Valisi Gavin Newsom, dün Sacramento’da düzenlediği basın toplantısında gelecek bütçe yılına neredeyse 100 milyar dolarlık rekor fazlalık ile girildiğini söyledi

Newsom yönetimi, devam eden kuraklıkla mücadele etmek, kürtaja erişimi genişletmek ve enflasyon nedeniyle artan gıda, gaz ve diğer mal maliyetlerini dengelemek için ek harcama planlıyor.

Newsom, gelecek mali yıl için 300 milyar doların biraz üzerinde, eyalet tarihindeki en yüksek ve artan vergi gelirlerinden beslenen revize edilmiş bir bütçe planını açıkladı. Eyalet, ocak ayında yetkililerin beklediğinden 55 milyar dolar daha fazla vergi toplayarak, tahmini 97.5 milyar dolarlık gelir elde etti.

Bu, bir Demokrat olan Newsom’un, sonbaharda yeniden seçilmek için yeni ve mevcut girişimlere harcayacak on milyarlarca doları olduğu anlamına geliyor. Devam eden kuraklıkla mücadele etmek, California’da daha fazla kadının kürtaj yaptırmasına yardımcı olmak ve enflasyon nedeniyle artan gıda, gaz ve diğer mal maliyetlerini dengelemek için ek harcama planlanıyor.

En önemli bütçe önceliklerinden birinin, Californialıları yüksek enflasyondan korumak olduğunu söyleyen Newsom, “İnsanlar derin stres, derin kaygı hissediyor” dedi.

Vali Newsom, konuşmasında şunlara değindi:

“Eyaletteki kayıtlı araç sahiplerine, iki taksitte 400 dolarlık bir ödeme teklif edeceğim. Bu, eyalete yaklaşık 11.5 milyar dolara mal olacak. Ancak bu, enflasyon baskısında olan halkın rahatlaması olarak değerlendirilmeli.

Ancak bazı demokratik vekiller, yardım için nasıl kaynak yaratılacağı konusunda farklı görüşlere sahip. Yardımın, sadece belirli bir gelir seviyesinin altındakilere 200 dolarlık çek verilmesiyle sınırlı tutulmasında ısrar ediyorlar.

Bu arada Cumhuriyetçiler, halka çek dağıtmak yerine, Newsom’un eyaletteki en yüksek gaz vergisini bir yıl süreyle askıya alması gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca kiracılar için vergi kredisini artırması ve öğrencilere yeni vergi kredileri sunması konusunda baskı yapıyorlar.

Yucaipa’dan Senatör Rosilicie Ochoa Bogh, “Senato Cumhuriyetçileri, eyalete yatırım yapmanın daha iyi bir yolu olduğuna inanıyor” dedi.

The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz