- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYASon Dakika: Fransa'da seçimin galibi belli oldu!

Son Dakika: Fransa’da seçimin galibi belli oldu!

- Advertisement -spot_img
Fransa’da cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda sandık çıkış anketlerine göre; Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aşırı sağcı rakibi Marine Le Pen’e karşı yüzde 58,2 oy alarak yeniden seçildi.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen’in yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda halk oy kullanmak üzere sandık başına gitti. İkinci tur oylaması, yerel saatle 20.00’de sona erdi.

Sandık çıkış anketlerine göre mevcut Cumhurbaşkanı Macron oyların yüzde 58,2’sini alırken, rakibi aşırı sağcı Marine Le Pen ise yüzde 41,8’de kaldı.

Macron ile yarışan Le Pen, yenilgiyi kabul ettiğini açıklayarak “Yenilgiyi kabul ediyoruz. Mücadelemi devam ettireceğim” dedi.

Seçime katılmayanların oranı yüzde 28,2 olarak belirlendi. Bu, 1969’dan bu yana en yüksek oran olarak kaydedildi. Seçime katılım oranı yüzde 71,8 oldu.

Son Dakika: Fransa'da seçimin galibi belli oldu! Aşırı sağcı Le Pen ile yarışan Macron yeniden cumhurbaşkanı seçildiMarine Le Pen

44 yaşındaki Macron, ikinci kez bu göreve seçilen üçüncü cumhurbaşkanı olacak. Daha önce François Mitterrand ve Jacques Chirac iki dönem cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı.

İçişleri Bakanlığının oy sayımına ilişkin verileri gelecek saatlerde açıklamaya başlamasıyla Macron’un galibiyetinin gece saatlerinde resmen netleşmesi bekleniyor. Yasal resmi sonuçlar ise Anayasa Konseyi tarafından 27 Nisan’da açıklanacak.

Kaynak:  Emre İliksiz / Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz