- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMNASA'nın cerrahı Uluslararası Uzay İstasyonu'na ışınlandı. Bilim Kurgu filmi Star Trek gerçek...

NASA’nın cerrahı Uluslararası Uzay İstasyonu’na ışınlandı. Bilim Kurgu filmi Star Trek gerçek oldu

- Advertisement -spot_img
NASA bir ilke imza atarak, bilim insanı Josef Schmid ve tıp ekibini Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) ışınladı. Schmid ve beraberindekiler dünyadan yüzlerce kilometre uzakta gerçek zamanlı sanal bir varlık olarak göründü.

Bilim Kurgu filmi Star Trek gerçek oldu, ilk kez holografik olarak bir bilim insanı ve ekibi uzaya ışınlandı.

NASA geçen yıl ekim ayında tıp uzmanı Josef Schmid ve ekibini  dünyadan uzaya “holoport” ettiğini açıkladı.

Tam bir ışınlama yaşanmadı ancak Schmid ve ekibi gerçek zamanlı 3D olarak Uluslararası Uzay İstasyonu’nda göründü ve astronotlarla sohbet etti.

Bu görüşmenin gerçekleşmesi için Microsoft’un Hololens Kinect kamerası ve AEXA tarafından geliştirilmiş özel yazılım ile donatılmış bir bilgisayar kullanıldı.

Schmid, olayı ” İnsan varlığımızın gezegenin dışına seyahat edebildiği yepyeni bir insan keşfi yolu fiziksel bedenimiz orada değil, ancak insan varlığımız kesinlikle orada” diye tanımladı.

Microsoft’un holoportasyon teknolojisi birkaç yıldır var olmasına rağmen, daha önce hiç bu kadar iddialı bir şey için kullanılmamıştı.

NASA'nın cerrahı Uluslararası Uzay İstasyonu'na ışınlandı - Son Dakika  Haberleri

NASA, bu tür iletişim teknolojisini gelecekteki görevlerde daha kapsamlı bir şekilde kullanmayı planlıyor. NASA, ayrıca bu teknolojiyi özel tıbbi, psikiyatrik ve aile toplantıları ile VIP’lerin uzay istasyonuna konuk olup astronotları ziyaret etmeleri için kullanacaklarını da söylüyor.

Kaynak: Siencealert

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz