- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMHawking: "Dünyanın sonu gelir, yapmayın" demişti!

Hawking: “Dünyanın sonu gelir, yapmayın” demişti!

- Advertisement -spot_img
Dünyaca ünlü bilim insanı Stephen Hawking daha önce bilim insanlarının uzaylılara konum gönderme çalışmalarına ilişkin “Sonu felaket olur” uyarısında bulunmuştu. Ancak Hawking’in sözlerinin aksine bu konuda çalışmalarını sürdüren bilim insanları, dünyanın uzaydaki konumunu yayınlayarak uzaylıların kendileriyle iletişime geçmelerini bekleyecek.

İngiliz fizikçi, kozmolog ve astronom Stephen Hawking’in uyarıları, ölümünün ardından gündem olmaya devam ediyor. Bir dönemin en çok konuşulan bilim insanlarından olan Hawking’in geçtiğimiz yıllarda ortaya attığı kıyamet senaryosu yeniden gündem oldu.

Hawking, daha önce kıyametle ilgili yaptığı bir konuşmada, bilim insanlarını uyarmış ve uzaylılarla iletişime geçilmesinin insanlık açısından korkunç sonuçlar doğurabileceğini ifade etmişti.

Bilim insanları geçtiğimiz günlerde bir erkek bir de kadının çıplak figürünü uzaya yansıttı ve insanların nasıl bir yapıda olduğu hakkında fikir vermeye çalıştı. Araştırmacılar şimdi de çalışmanın ikinci aşamasına geçmek için kolları sıvadı.

Bilim insanları, uzaylıların dünyanın yerini bulabilmesi için dünyanın uzaydaki konumunu yansıtacak ve uzaylıların kendileriyle iletişime geçmelerini bekleyecek. Heyecan yaratan bu çalışmayla ilgili Hawking’in görüşleri ise pek iç açıcı değil. Hawking bu çalışmaların dünyanın sonunu getireceğine inanıyordu.

Kaynak: Haberler.com

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz