- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAdams’tan devlet kurumlarında yeni gıda standartları

Adams’tan devlet kurumlarında yeni gıda standartları

- Advertisement -spot_img
New York Belediye Başkanı Eric Adams, New Yorkluların daha sağlıklı beslenme seçeneklerine erişimini sağlamak için devlet okullarında verilen yemeklerin standartlarının güncellendiğini duyurdu

Daha önce çocukları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek için haftada bir gün, okullarda sadece vegan yemekler çıkacağını duyuran New York Belediye Başkanı Eric Adams şimdi de devlet okullarında verilen yemeklerin standartlarının değiştiğini açıkladı.

Güncellenmiş gıda standartları, okul çocukları, yaşlı yetişkinler ve şehir kurumlarında yemek ya da atıştırmalık yiyen kişiler dahil olmak üzere 1 milyondan fazla New York sakinini hedefliyor.

Belediye Başkanı Eric Adams 1 Nisan’da yaptığı açıklamada yeni standartları içeren yönergelerin 1 Temmuz 2023’te başlayacağını ve New York Şehri Sağlık ve Zihinsel Hijyen Departmanı (DOMHH) tarafından derlendiğini söyledi.

Belediye Başkanı Adams, “Bu yeni gıda standartları, işlenmiş gıdaların ve şekerli içeceklerin tüketimini en aza indirmeye yardımcı olurken, bitki bazlı gıda seçeneklerini teşvik edecek.  Bu, en savunmasız durumdakilerimiz de dahil olmak üzere New Yorkluların daha sağlıklı ve daha mutlu yaşamlar sürmelerine yardımcı olmayı hedefleyen bir adımdır” dedi.

Daha az şeker, düşük sodyum ve et

Yeni yönergeye göre şehir kurumlarından yemek ve/veya atıştırmalıklara erişen bireylere, daha az ilave şeker, daha düşük sodyum, daha az sayıda sığır eti seçeneğine karşılık bitki bazlı proteinler  sunulacak. Ayrıca şekerli içecekler şehir otomatlarından kaldırılacak.

New York Eyalet Meclisi üyesi Jeffrey Dinowitz, “Bronx’ta ve şehir genelinde sağlık sonuçlarını iyileştirme çabalarımızda sağlıklı yiyecek ve içecek seçeneklerine erişim esastır.  Belediye Başkanı Adams’ı ve Komisyon Üyesi Vasan’ı bu konuya gereken ilgiyi gösterdikleri için alkışlıyorum ve tüm New Yorkluların okul sistemimiz ve halka açık yemek programlarımız aracılığıyla sağlıklı gıdaya kolay ve uygun fiyatlı erişime sahip olmalarını sağlamak için devam eden çabayı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

New York Eyalet Meclisi Üyesi Eddie Gibbs, “New York Şehri için okul çocuklarına, yaşlı yetişkinlere, H+H hastalarına ve diğer savunmasız sakinlere sağlıklı yemek ve atıştırmalıklara erişim sağlamaktan daha az ahlaki zorunluluk var. Sağlıklı beslenen bir New York, daha güçlü bir New York’tur ve belediye başkanının bu yeni gıda standartlarını duyurmasını alkışlıyorum.  Bu, şehrimizde sağlıkta eşitliğin sağlanması yolunda atılmış önemli bir adımdır.” diye konuştu.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz