- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTÜRKİYEThodex vurgununda yeni detaylar! Faruk Fatih Özer çaldığı paraları kripto paraya çevirerek...

Thodex vurgununda yeni detaylar! Faruk Fatih Özer çaldığı paraları kripto paraya çevirerek yurt dışındaki borsalara aktarmış

- Advertisement -spot_img
Thodex vurgunuyla ilgili hazırlanan iddianameyle firari Faruk Fatih Özer’in 40 bin 562 yıla kadar hapsi istendi. Hazırlanan iddianamede vurgunun detayları gün yüzüne çıktı. Buna göre vurgunun miktarı 356 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

Mağdurların parasının büyük kısmı kripto paraya dönüştürülerek yurt dışı borsalarına aktarıldı. Ayrıca şüphelilerin yakınları üzerine altın şirketi kurup, fiziki altın aldıkları tespit edildi.

Kripto para borsası Thodex ile yüz binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan firari Faruk Fatih Özer hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Özer’in “Örgüt kurma ve yönetme”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından toplamda 40 bin 562 yıla kadar hapsi istendi.

Soruşturma kapsamında vurguna ait yeni detaylar da gün yüzüne çıktı. Thodex’in veri tabanını mercek altına alan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), yapılan her işlemi tek tek inceledi. MASAK’ın hazırladığı rapora göre, vurgunun miktarı 356 milyon lira.

356 milyon liralık vurgunda mağdurların parasının büyük kısmının kripto paraya dönüştürülerek yurt dışındaki borsalara aktarıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin, yakınları üzerine bir altın şirketi kurduğu da belirlendi. Hiç bir faaliyeti olmayan bu şirket aracılığıyla da fiziki altın alındı. 2 bin 27 kişi müşteki sıfatıyla yer aldığı iddianamenin kabul edilmesiyle yargılama süreci başlayacak.

Kaynak: Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz