- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDMiami'nin South Beach bölgesinde, polisler, gece yarısı sokağa çıkma yasağı getirdi

Miami’nin South Beach bölgesinde, polisler, gece yarısı sokağa çıkma yasağı getirdi

- Advertisement -spot_img

Bahar tatili eğlencelerinin saldırısıyla karşı karşıya kalan Miami Beach yetkilileri, hafta sonu beş kişinin yaralanmasına neden olan iki silahlı saldırının ardından Pazartesi günü olağanüstü hal ilan etti ve şehrin South Beach bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Belediye Başkanı Dan Gelber, çekimlerin “on binlerce insanın” şehre indiği ve istenmeyen bir “parti tutkunu genç kalabalık” oluşturduğu bir dönemde gerçekleştiğini söyledi.

Bay Gelber, hafta sonu 371 polis memurunun görevlendirildiğini de sözlerine ekledi. “Bu babanın değil, annenin bahar tatili. Bu tamamen farklı bir şey. Bahar tatili istemiyoruz, teşvik etmiyoruz, teşvik etmiyoruz, sadece katlanıyoruz ve açıkçası bu katlanmak istemediğimiz bir şey.”

Bu perşembeden pazartesiye kadar saat 12:01’den sabah 6’ya kadar olan sokağa çıkma yasağını sonuçlandırmak için belediye başkanları Salı günü toplanacak. Şehir sözcüsü Veronica Paysse, sokağa çıkma yasağının South Beach’te birçok bar ve restoranın bulunduğu belirli bir bölge için geçerli olduğunu söyledi.

Bay Gelber, polisin insanlardan gece yarısından sonra evlerine gitmelerini isteyeceğini söyledi.

Belediye yetkilileri de önümüzdeki hafta sonları sokağa çıkma yasağını değerlendirecek.

Şehir yöneticisi Alina Hudak, iki silahlı saldırıyı “şehrimize gelip bu şekilde davranan rastgele insanların korkakça eylemleri” olarak nitelendirdi.

Pazartesi günü saat 1’den biraz sonra, birçok turisti ve eğlenceyi çeken barlar ve restoranlarla dolu bir gezinti yeri olan Ocean Drive’da iki kadın vuruldu. NBC’ye göre. Bir gün önce, gece yarısı civarında, Ocean Drive’da da meydana gelen bir atıştan sonra üç kişi hayati tehlike oluşturmayan yaralarla hastaneye kaldırıldı. Polis şefi Richard M. Clements, silahlı saldırının soruşturma altında olduğunu söyledi.

Şef Clements, Şubat ayı ortasında bahar tatilinin başlamasından bu yana çeşitli olaylarda dokuz subayın yaralandığını ve son üç gün içinde 37 ateşli silaha el konulduğunu da sözlerine ekledi. Ele geçirilen silahlarda bir artış olduğunu söyledi ve geçen yıl bu zamana kadar 85’e kıyasla bu yıl şimdiye kadar 100 olduğunu kaydetti.

Bayan Hudak, Miami Beach’in “sınırlı kapasiteli” bir adanın, bahar tatilinde orada toplanan kalabalığı barındırmak için inşa edilmediğini söyledi. Güney Florida şehri, Miami metropol bölgesinin geri kalanına birkaç köprü ile bağlıdır.

Şehir yetkilileri, Miami Beach’in bir bahar tatili destinasyonu olarak tanınmasından duydukları hayal kırıklığını dile getirdiler ve bunun istenmeyen bir durum olduğunu ve her yıl büyük bir kalabalığın şehri ezmesine neden olduğunu söylediler. Geçen yıl, şehir ayrıca bir olağanüstü hal ilan etti ve bahar tatilinde kalabalığı azaltmaya çalışmak için sokağa çıkma yasağı ilan etmesine izin verdi.

Bay Gelber, “Bahar tatilinin gelmesini nasıl durduracağımızı çözemedik” dedi. “Burada bahar tatili istemiyoruz ama gelmeye devam ediyorlar.”

Kaynak: Amerika Haberleri

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz