- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerika'da Öğrenci Kredi Borçları Siliniyor

Amerika’da Öğrenci Kredi Borçları Siliniyor

- Advertisement -spot_img
Biden yönetimi kamu hizmeti için öğrenci kredisi affına hak kazanan borçluları belirlemeye çalışıyor.

Eğitim Departmanı yaptığı açıklamada, Kamu Hizmeti Kredisi Bağışlama programı aracılığıyla bağışlanmaya uygun öğrenci kredisi borçlularının sayısının 100.000 kadar olduğunu, tahmin ettiklerini yaklaşık 550.000 kişiden, geçen sonbaharda programda yapılan değişikliklerden hemen sonra affedileceğini söyledi. En son grup, affı için uygun kredilerde yaklaşık 6,2 milyar $ tutarında.

Eğitim Bakanı Miguel Cardona , “Ülkemizin kamu hizmeti çalışanları, Kamu Hizmeti Kredisi Bağışlama vaadine güvenebilmelidir. Biden-Harris yönetimi, giderek daha fazla sayıda uygun borçlunun kredi bakiyelerinin affedilmesine yardımcı olarak bu vaadi yerine getiriyor” dedi.

Kamu Hizmeti Kredisi Bağışlama Programı, devlette veya kar amacı gütmeyen kuruluşlarda tam zamanlı çalışan uygun borçlular için, nitelikli geri ödeme planları kapsamında krediler için 120 aylık nitelikli ödemeler yaptıktan sonra, doğrudan kredi bakiyelerini iptal eder. Program, 2007 yılında Başkan George W. Bush tarafından yasalaştırılan daha geniş bir eğitim mevzuatı paketinin parçasıydı.
Kaynak: ABDPOST.COM
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz