- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York City’de trafiğe çıkmak “ücretli” oluyor

New York City’de trafiğe çıkmak “ücretli” oluyor

- Advertisement -spot_img
New York City’de 2023’te Manhattan şehir merkezinde trafik sıkışıklığına neden olmak ücretli hale geliyor. New York Ulaşım Otoritesi (MTA ) Manhattan’ın merkezine giren sürücülerden gelecek yılın sonunda devreye girecek bir proje ile geçiş ücreti almaya hazırlanıyor

MTA Sermaye Programı Yönetimi Direktörü Steve Berrang, şehrin trafik sıkışıklığından kurtulması için hayata geçirilmesi hedeflenen proje ile Manhattan’a girecek her araçtan belli bir ücret alınacağını söyledi. Berrang fiyatlandırma planı için yıl sonuna kadar federal onay almayı beklediklerini ve 2023’ün sonuna kadar otoyol geçiş ücreti tahsilatının başlayacağını ifade etti.

Berrang, Kent Konseyi bütçe oturumunda yaptığı açıklamada, “Bu yıl sonuna kadar trafik sıkışıklığı fiyatlandırması konusunda federal onay alacağımızı tahmin ediyoruz” dedi. Berrang  elde edilen gelirin MTA’ya fon akışı olarak döneceğini kaydetti.

“Tıkanıklık fiyatlandırması” adını taşıyan ücretlendirme projesi, trafiğin yoğun olduğu saatlerde belirli alanlara girmek için araçların belirli bir geçiş ücreti ödemesi anlamına geliyor. Projenin hayata geçmesi ile trafik sıkışıklığının azalması ve toplu taşımaya yönelik projeler için gelir elde edilmesi bekleniyor.

Programın, yılda 1 milyar dolar gelir sağlaması öngörülüyor.

En düşük 9 dolar en yüksek 35 dolar ücret

Eylül ayında halka açık bir toplantıda konuşan MTA’nın operasyondan sorumlu başkan yardımcısı Allison de Cerreño, New Yorklulara proje kapsamında ne kadar ücretlendirilebileceklerine dair ilk işaretleri de verdi.

De Cerreño’ya göre, henüz belirlenmeyen  ücret, E-ZPass kullanıcıları için 9 ila 23 dolar arasında ve yoğun saatlerde Tolls-by-Mail kullanıcıları için 14 ila 35 dolar arasında olabilir. Ücret, yoğun olmayan ve gece saatlerinde daha düşük tutulacak. Öte yandan kamyonlar ve diğer araç türleri ise farklı bir ücretlendirmeye tabi olacak.

Kişisel araçlar günde yalnızca bir kez ücretlendirilirken, ticari ve diğer araçlar çok sayıda günlük ücret ödemek zorunda kalabilir.

MTA devam eden çevresel değerlendirmesini tamamladıktan sonra, altı üyeli bir Trafik Hareketliliği İnceleme Kurulu kuracak. Nihai otoyol geçiş ücreti fiyatını önerecek ve nihayetinde otoyol geçiş ücretlerini belirlenecek.

The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz