- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEMCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefonda görüştü

- Advertisement -spot_img

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le telefon görüşmesinde kalıcı bir ateşkesin ilan edilmesi halinde uzun soluklu çözümün yolunun açılacağını belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Sputnik’e yaptığı açıklamada, görüşmenin gerçekleştiği bilgisini doğrulayarak, Putin’in bugünkü programında yer aldığı bilgisini paylaştı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Ukrayna krizine ilişkin son gelişmeler ve sahadaki insani durum ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin barışın sağlanması için en başından beri sergilediği samimi yaklaşımı sürdürdüğünü ifade etti.

Kalıcı bir ateşkesin ilan edilmesi halinde, uzun soluklu çözümün yolunun açılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmelerden müspet sonuç alınmasını can-ı gönülden arzu ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı konular üzerinde uzlaşıya varmanın liderler düzeyinde görüşmeler gerektirebileceğine işaret ederek, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i İstanbul veya Ankara’da misafir etme teklifini yineledi.
Savaşın hiçbir tarafa fayda sağlamayacağını ve diplomasiye fırsat verilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahadaki insani durumun gözetilmesi ve insani koridorların iki yönlü olarak etkin ve sorunsuz şekilde işletilmesi gerektiğine de dikkati çekti.

Erdoğan, Putin’e Türklerin tahliyesine katkısı nedeniyle minnettarlığını ifade etti

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin’e Türk vatandaşlarının Ukrayna topraklarından tahliyesine katkısı nedeniyle minnettar olduğunu söyledi.

Açıklamada, “Görüşmede, insani bileşene özel vurgu yapıldı. Erdoğan, Türk vatandaşlarının Ukrayna topraklarından tahliye edilmesinin yanı sıra Azak Denizi havzasındaki Rus limanlarından Türk yük gemilerinin güvenli şekilde çıkışındaki katkısından dolayı minnettarlığını dile getirdi” ifadeleri kullanıldı.

Sputnık

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz