- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jerseyliler 4,6 milyar dolar fazla veren bütçenin keyfini çıkaracak

New Jerseyliler 4,6 milyar dolar fazla veren bütçenin keyfini çıkaracak

- Advertisement -spot_img
New Jersey eyaleti Valisi Phil Murphy, 4,6 milyar dolar fazla veren bütçenin bir kısmını, halkın bazı hizmetlere ücretsiz erişmesini sağlamak için kullanmak istiyor

Demokrat Vali Murphy, geçen hafta kamu ücretlerini toplam 60 milyon dolar azaltma önerisini içeren 48.9 milyar dolarlık devasa eyalet bütçesini açıklamıştı.

Bu kapsamda New Jersey sakinleri, eyalet parklarını ücretsiz olarak ziyaret edebilecek, ehliyet yenileme, evlilik cüzdanı ve bazı sağlık profesyonelleri için ruhsatlar ücret muafiyetlerini içerecek.

Trenton’daki Statehouse’daki bütçe konuşmasında Murphy, “Bir arabaya atlamak, bir eyalet parkına gitmek ve bir sağlık uzmanıyla evlenmek iyi bir tavsiye gibi görünüyor” demişti.

Murphy yönetimi, hala bazı ayrıntıları düzeltmesi gerektiğini ve Demokratların kontrolündeki eyalet meclisinin, haziran ayına kadar sürecek normal bütçe onay sürecinin bir parçası olarak, planı imzalaması gerektiğini söyledi.

Tasarı onaylanırsa, NJ halkı temmuz ayında başlayan ücret muafiyetlerinden yararlanabilecek ve sürücüler ekimden itibaren ehliyetlerini ücretsiz olarak yenileyebilecek.

İndirimler ve ücret muafiyetlerinden yaklaşık 2,2 milyon New Jersey sakini faydalanacak.

İşte kimlerin faydalanacağının, her kategoride nelerden tasarruf edebileceğinizin ve bunun devlete ne kadara mal olacağının bir dökümü aşağıdaki gibidir:

Eyalet Parkları

Çevre Koruma Departmanı’nın bir bölümü olan New Jersey Eyalet Park Servisi, 452 bin dönümden fazla arazide, 50’den fazla eyalet parkını, ormanı ve rekreasyon alanını yönetmektedir.

Birçoğuna giriş zaten ücretsiz. Ancak eyalet, yoğun yaz sezonunda, parkların ve doğal alanların neredeyse yarısında günlük giriş ücreti alıyor.

Mevcut durumda New Jersey sakinlerinden 62 yaş üstü ve tamamen engelli olan herkes, parklardan her zaman ücretsiz olarak yararlanıyor ve ziyaretçiler, sakinler için 50 dolar ve yerleşik olmayanlar için 75 dolar tutarında yıllık geçiş kartı satın alabiliyor.

Murphy’nin ücret muafiyeti tasarısı onaylanırsa, temmuz ayından itibaren New Jersey sakinleri için bazı eyalet parklarına giriş ücretsiz olacak. Bu, Anma Günü, hafta sonu ve İşçi Bayramı’nda günlük giriş ücreti alan yaklaşık 20 parkı etkileyecek ve ücretler parktan parka değişiklik gösterecek.

  • Hafta içi ücretler: Araç başına 5 ila 6 dolar
  • Hafta sonu ve tatil günleri ücretleri: Araç başına 5 ila 10 ABD Doları
  • Giriş ücretleri: Kişi başı 2 ila 3 dolar
  • Sakin sayısı: 260 bin
  • Eyalete maliyeti: 2,7 milyon dolar

Sürücü ehliyeti yenilemeleri

New Jersey Motorlu Araç Komisyonu’nun, eyalet genelinde yaklaşık 6,4 milyon lisanslı sürücüye hizmet veren 24 lisans merkezi var. MVC, pandeminin başlangıcından bu yana işlemlerinin yaklaşık yüzde 80’ini çevrimiçine taşıdı.

Murphy bütçe teklifinde, New Jerseylileri, ehliyetlerini federal son tarihten önce Real ID’ye yükseltmek için bir randevu planlamaya teşvik etti. Mayıs 2023’ten itibaren yolcuların iç hat uçuşlarına binmek için Real ID veya pasaport göstermeleri gerekecek.

Yükseltilecek MVC randevularının olmaması, birçok sürücünün Real ID almak için lisanslarının süresinin dolmasını beklemesine neden oldu.

Murphy’nin teklifi, Ekim 2022 ile Eylül 2023 arasında sona erecek ehliyeti veya sürücü olmayan kimliği olan herkes için ehliyet yenileme ücretlerinden muafiyet içeriyor.

Evlilik başvuruları

New Jersey’deki evlilik izinleri, eyalete yayılmış 564 belediyenin her birinde, Yerel Kayıt Memuru aracılığıyla veriliyor. Taraflardan birinin oturduğu belediyede ikamet edenler, törenin yapılacağı beldede ikamet etmeyen kişiler başvuruyor.

Murphy’nin bütçe teklifi, bir yıllık boyunca evlilik izni ücretlerinden muafiyet sağlıyorlar. Tasarı onaylanırsa, Garden State’de evlenmek isteyen herkes, 1 Temmuz’dan itibaren ücretsiz evlilik başvurusundan yararlanabilecek. Bunun eyalete maliyeti 1,1 milyon dolar olacak.

Sağlık lisansları

Vali Murphy’nin tasarısı, New Jersey’deki yaklaşık 136 bin sağlık çalışanı için ücretsiz lisans başvurusu ve yenileme olanağı sağlayacak. Buna profesyonel ve pratisyen hemşireler, evde sağlık yardımcıları, ileri düzey uygulama hemşireleri ve solunum bakımı uygulayıcıları dahil olacak.

Kaynak Haber: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz